MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők

Az Egészségügyi Főnökség irányításával speciálisan katona-egészségügyi szaktudással rendelkező hazai, illetve nemzetközi szinten tapasztalatot szerzett orvosok, fogorvosok, pszichológusok, közegészségügyi felügyelők, mentőtisztek, mentőápolók, asszisztensek, mentőgépjárművezetők látják el az egészségügyi szakfeladatokat. Katonai sebesültszállító gépjárművekkel hajtják végre a kiképzések, rendezvények egészségügyi biztosítását.

A pszichológusok szolgáltatásait a személyi állomány tagja, krízis esetén családtagjaik igénybe vehetik. A részleg biztosítja az egyéni és csoportos tanácsadás és konzultáció lehetőségét szakmai és magánéleti problémák esetén egyaránt. Pszichológiai ismeretterjesztő előadásokat, készségfejlesztő tréningeket tart az önismeret fejlesztése, az eredményesebb kommunikáció, együttműködés, konfliktuskezelési és stresszkezelési készségek fejlesztése céljából. A Pszichológiai részleg szituációs feladatokkal is segíti a katonai kiképzést.

Az orvosi rendelőkben elsősorban sürgősségi és alapellátásban jártas szakemberek végzik a meghatározott személyi állomány rend- és honvédelmi, foglalkozás-egészségügyi valamint fogászati alapellátását 6 telephelyen és 14 orvosi rendelőben. A jól felszerelt orvosi rendelőkben honvédkórházi háttérrel biztosított a gyógyító tevékenység.

A rendelőkben lehetőség van védőoltásra, receptírásra, kitelepülés vagy kiképzés során gyógyszerellátásra. A foglakozás-egészségügyi ellátás keretében alkalmasság vizsgálatokat, jogosítvány és egészségügyi kiskönyv érvényesítést végeznek.

A Magyar Honvédség személyi állománya és családtagjaik jogosultak a Honvédkórházban és rehabilitációs intézményeiben biztosított ellátás igénybe vételére is.

Rendszeresek a véradások, ily módon a katonaállomány jelentősen mértékben hozzájárul az orvosi ellátáshoz szükséges vérutánpótlás biztosításához. Az állomány fizikai erőnlétének megóvását, a mozgásszervi betegségek megelőzését és gyógyítását gyógymasszőrök segítik. Dietetikus segíti az egészséges étlap összeállítását, egyéni tanácsadással az állomány rendelkezésére áll.

 

e_-2018_85x200.jpg

Kapcsolódó galéria
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 2.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 3.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 4.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 5.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 6.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 7.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 8.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 9.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 12.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 13.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 14.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 15.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 16.jpg
Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Labdarúgó torna
2020. szeptember 25. 07:41 (16 db kép)
Kollázs képzőművészeti kiállítás megnyitó
2020. szeptember 21. 12:17 (16 db kép)
Pillantképek a 4. hete tartó püspökszilágyi alapkiképzésről
2020. szeptember 16. 12:50 (16 db kép)
Kertbarátok a Stefánia Palotában
2020. szeptember 14. 12:20 (16 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek