Hírek, Videó

MH BHD Honvédelmi Tábor

Nyári táboroztatás céljából 2023-ban először nyitotta meg kapuit az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Püspökszilágyi Kiképző Bázis és Lőtere olyan 15-18 éves diákok előtt, akik nem a kadétprogram keretében érkeztek a Honvédelmi Táborba, hanem civilként, katonai alapismeretek nélkül kezdték meg a július 17-től július 21-éig tartó tábort, ahol számos elméleti és gyakorlati ismerettel lettek gazdagabbak.

Szerkesztette, videó: Pete Balázs

Galéria, Hírek, Videó

MH Funkcionális Fitnesz Bajnokság

A Magyar Honvédség Funkcionális Fitnesz Bajnokságán alakulatunk katonái is részt vettek.

A bajnokság végrehajtása a Nemzetközi Funkcionális Fitnesz Szövetség (IF3) olimpiai törekvéseit alapul véve, egy rövidített, egynapos verseny formájában zajlott le április 5-én Tatán, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár közreműködésével.

A bajnokság legfőbb célkitűzése a Magyar Honvédség 2023. évi bajnoki címeinek elnyerése, valamint a CISM 2023. évi katonai világbajnokság lehetséges résztvevőinek előválogatása volt.

A versenyre nevezetteknek 4 különböző tesztet kellett teljesíteniük, ahol az állóképesség, kitartás és erő is fontos szerepet játszott.

Ennek megfelelően az első versenyszám egy állóképességi megmérettetéssel kezdődött, ahol 400 méter evezés után 400 méter futás következett, ahol 20 perc alatt kellett minél több gyakorlatot teljesíteni.

A második teszt az erő felmérésére szolgált. A versenyzőknek 10 perc állt rendelkezésükre, hogy minél több emelést végezzenek el. A lehető legnagyobb súllyal kellett teljesíteniük egy ismétlés földről felvételt helyből (Power Clean), vagy földről beülve felvételt (Squat Clean) olimpiai súlyemelő rúddal.

A harmadik teszt során pedig kevert feladatokat kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek. Összesen négy körben 5 ismétlődő húzódzkodást erőből, 16 ismétléses szakítás kettlebellel, 15 húzódzkodás, 16 ismétléses egykezes kettlebell kitolás vállról fej fölé, végül 30 ismétléses duplatekerés volt a feladat. A nőknek 16 kg-os, míg a férfiaknak 24 kg-os kettlebell állt a rendelkezésükre.

A negyedik etap során a teljesítményt figyelték meg 5 percben. Rajt jel után a versenyzők beléptek az első zónába, ahol egykezes súlyzós feladatok vártak rájuk, majd a további zónákban dobozra való felugrások (Burpee) következtek, végül a 3x30 ingafutással zárták az utolsó tesztet.

Szerkesztette:
Pete Balázs

Hírek, Videó

MH BHD Pályaorientációs nap – Szt. Angéla Ferences Gimnázium

Újabb pályaorientációs napon vettünk részt február 3-án a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium által szervezett eseményen.

A prezentációt Hortobágyi Ferenc hadnagy tartotta, aki 2x45 percben ismertette az MH BHD 32. Testőrezred Gyalogos Testőrség feladatköreit, illetve személyes katonai életpályájáról kaptak egy összefoglalást az eseményen részt vevő középiskolás tanulók.

Az előadás során videó formájában betekintést nyerhettek az MH BHD 32. Testőrezred mindennapjaiba is.

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.