Videó

MH BHD 2022 ÉVÖSSZEGZŐ FILM

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár a 2022-es évben is feladatokban, munkában gazdag, de egyben sikeres, eredményes évet zárt! Ezen történésekből, emeltünk ki egy-egy eseményt, amely az elmúlt évben jellemzett minket.

Készítette: Pete Balázs

Galéria, Hírek

2022-es évzáró, ünnepi állománygyűlés

MEGTARTOTTA A 2022-ES ÉVET ZÁRÓ, ÜNNEPI ÁLLOMÁNYGYŰLÉSÉT AZ MH BHD ÁLLOMÁNYA

Az év végéhez közeledve az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (továbbiakban: MH BHD) állománya állománygyűlés keretében összegezte 2022 eredményeit és a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából ünnepi műsort tekinthetett meg december 14-én Budapesten, a Petőfi Sándor laktanyában.

A kiemelt alkalmat Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium Stratégiai Elemzésért és Humánpolitikáért Felelős államtitkára, Dallos Gyula, a Honvédelmi Minisztérium Miniszteri Kabinet miniszteri biztosa, Szilágyi Zsolt Lajos ezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka, Bartha László ezredes, az MH Katonai Rendészeti Központ mb. központparancsnoka és további meghívott vendégek tisztelték meg jelenlétükkel.

Az adventi időszak utolsó hete érkezett el - ez alkalomból Mudra József ezredes, dandárparancsnok meggyújtotta az adventi koszorú 4. gyertyáját.

A dandárparancsnok köszöntőjében kitért a közelgő karácsonyi ünnepekre, a családi körben töltött idő fontosságára, egyúttal az állomány minden tagjának a feladatokban bővelkedő év lezárásaként nyugodt, békés készülődést és boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánt.

Advent időszaka és a karácsonyi ünnepek elérkezése alkalmából ünnepi beszédet mondott Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök a HM Tábori Lelkészi Szolgálatának képviseletében.

Mudra ezredes évértékelőjével folytatódott a rendezvény: a parancsnok beszédében kitért az MH BHD szervezeti elemeire, a dandár által ellátott rendkívül szerteágazó feladatkörökre és az elvégzett feladatokat részleteikben is értékelte, elismerve az alegységek állománya által nagy odaadással végzett munkát. A parancsnok elégedetten jelentette ki, hogy a 2022-es évet sikeresen zárta a szervezet.

A dandárparancsnok az alakulat érdekében végzett, valamint a Honvéd Huszár Díszegység megalakításában és kiképzésében végzett támogató munkája elismeréséül emléktárgyat adományozott Gion Gábor államtitkár Úrnak és Dallos Gyula miniszteri biztos Úrnak.

Ezt követően kinevezések és elismerések átadására került sor. Mudra ezredes a 2022. évi feladatok kiemelkedő teljesítéséért és huzamosabb időn át végzett eredményes munkájáért csapatérmét adományozott az Év Katonája és az Év Honvédelmi Alkalmazottja címmel díjazottaknak, illetve átadásra kerültek az Év Női- és Férfi Sportolója díjak is. A díjban részesülők méltán lehetnek büszkék, mivel e kitüntető címeket szavazás útján lehet elnyerni, egy-egy díj odaítélése pedig számos bajtárs, elöljárók és beosztottak elismerését testesíti meg.

E díjak átadását követően elismerést vehettek át középiskolai képzésben résztvevő honvéd kadét hallgatók és dandárunk állományának további tagjai.

section-fabadad
https://bhd.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2022/12/web_BHD4415-488x325.jpg
https://bhd.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2022/12/web_BHD4355-488x325.jpg

Az állománygyűlés lezárultát követően a résztvevők az ünnepi műsort tekinthették meg.

A 2022-es év számos történéséről - állami ünnepeken ellátott és protokolláris feladatainkról, a gyakorlatokról, dandársorakozókról- és futásokról, laktanya látogatásokról és kulturális-, családi programjainkról - készült mozgóképes anyagból a Kommunikációs Alosztály készített egy, a dandár évét és a szervezeti elemeket bemutató rövidfilmet.

A filmben a dandár állományába tartozó katonák és polgári állomány tagjai közül sokan jelentek meg egy-egy snitt erejéig; a rövidfilm úgy mutatja be szervezetünket, mint az azt alkotó személyek összességét, hiszen az elvégzendő feladatokat csakis csapatban dolgozva, egymás munkavégzését támogatva lehet az elvárt magas színvonalon végrehajtani.

A film bővelkedett felemelő pillanatokban – különösen jó érzés volt az elmúlt időszak felidézhető pillanatain keresztül visszatekinteni a 2022-es évre, így a levetített filmes összefoglaló nagy sikert aratott a közönség körében.

Az ünnepi műsor zárásaként az MH BHD Budapesti Helyőrség Zenekarának fellépése következett. A zenekar az ünnepi alkalomra ismert szerzeményekből álló műsorszámmal készült.

Elsőként John Rutter „Candlelight Carol” című klasszikus zenei tételének átdolgozását hallgathatta meg a közönség, melyet Tósoki Anikó és Rácz István őrnagy, tábori lelkész által szavalt költemények kísértek.

A zenekar feldolgozásában elhangzott a Europe „Final countdown” című szerzeménye, majd a „Hair” című, világszerte ismert és népszerű musicalből játszottak összeállítást a katonazenészek. A musicalből elhangzó dalokat Bánfi Csaba törzsőrmester énekelte szólóban. A zenei és lírai műsor lenyűgözte a hallgatóságot – a méltán elismert katonazenekar tagjai egy kiválóan összeállított programmal lepték meg az állománygyűlésen résztvevőket és hozták el számukra a közelgő karácsonyi ünnepek hangulatát.

Fotó, szöveg: Bankó József

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.