MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2020. szeptember 28. 15:31
Szerző: Snoj Péter
Újabb kórháznál segítenek a katonák

A koronavírus-járvány elleni védekezés több területén is jelen van a Magyar Honvédség. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái szeptember 28-án, hétfőn Hatvanban nyújtottak segítséget.

 

1.jpg

Mondhatni rutinmunkaként kezdték meg az Albert Schweitzer Kórház- és Rendelőintézet által kért katonai sátor felállítását a katonák. A jól megszokott mozdulatokkal összeillesztett sátorvázra pillanatok alatt került vászon, nem sokkal később pedig már felállítva várta méhsejtrácsos padlózatát. A hatvani kórház udvarán felállított 63M mintájú sátor a mai naptól kezdve előszűrő pontként fog üzemelni az intézethez érkezők számára.

Kalmár Klaudia főtörzsőrmester, a dandár Támogató Zászlóaljának altisztje a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elárulta: ez immáron az ötvenedik sátor, amelyet az alakulat biztosított a különböző egészségügyi és ellátó intézmények részére. Mint fogalmazott, a koronavírus-járvány első hulláma rendkívül sok munkát adott a dandárnak, gyakorlatilag heti szinten járták az országot, segítve az egészégügyi védekezést.

Minden sátor és egyéb felszerelés - amelyet a felkéréseknek megfelelően telepítenek - előzetes fertőtlenítésen esik át a helyszínre szállítás előtt, valamint ugyanígy ózonos technológiával kezelik azokat a lebontásuk előtt is – emelte ki Kalmár főtörzsőrmester.

Fotók: A szerző felvételei

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Honismereti hétvége Szilvásváradon
2020. október 19. 14:55 (13 db kép)
Honvéd Palotaőrség
2020. október 15. 09:28 (13 db kép)
Gyorsabbak lettünk
2020. október 08. 13:59 (13 db kép)
Zászlófelvonással kezdődött a nemzeti gyásznap
2020. október 06. 15:30 (13 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek