MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2020. április 23. 08:33
Szerző: Kun-Orosz Adrienn
Ideiglenes parancsnokváltás a Szurmay-dandárnál

Hamarosan külszolgálatra indul Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár dandárparancsnoka, így egy évig helyettese, Mudra József ezredes irányítja majd az alakulat munkáját. 

img_9786.jpg

Baráth dandártábornok köszönőlevélben tájékoztatta az állományt a veszélyhelyzet alatt bekövetkezett változásról, amelyben kitért helyettesére is. Kiemelte, hogy Mudra József ezredes „személye és szakmai felkészültsége a garancia a stabil, gondoskodó, követelménytámasztó, példamutató és következetes vezetésre”.


Mudra József ezredes 2015 októberétől tölti be a dandárparancsnok-helyettesi beosztást, 2020. április 16-ával pedig megbízással átvette a parancsnoki teendőket. A tábornok elköszönő szavait figyelembe véve szeretné az alakulatot ugyanazokkal a feltételekkel tovább vezetni és a Baráth dandártábornok részéről átvett örökséget, értékrendet ugyanolyan formában, vagy még több elért sikerrel visszaadni.

img_2555_kicsi.jpg

A megbízott dandárparancsnok tudja, hogy még sok feladat áll az alakulat előtt, főként a jelenlegi helyzetet figyelembe véve, ahol nemcsak az alaprendeltetésből adódó, hanem a járványügyi helyzet biztosítási feladataiban is részt vesznek a katonák.
Mint elmondta, a parancsnoksága ideje alatt célja, hogy a dandár minden katonája büszkén viselje az egyenruhát, példát mutasson katonatársainak és a jövő katonáinak, népszerűsítve ezáltal a Magyar Honvédséget és a Szurmay dandárt. Hozzátette, a katonák úgy tudják méltó módon képviselni a dandárt, ha feladataikat maximálisan, a tőlük elvárt módon és színvonalon, az elöljáró feladatszabása alapján látják el. Mudra ezredes kitért arra is, hogy az alakulat névadója révén a dandár katonái Szurmay örökösei is, amelyre büszkének kell lenniük és kötelességük a jövő parancsnokai részére példát mutatni, hasonlóan vitéz Szurmay Sándorhoz, aki múltbéli tetteivel még mindig irányt mutat a jelenkor parancsnoki munkájának ellátásához.
img_8636_2_kicsi.jpg

Az ezredes Churchill „Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.” mondatára utalva azt a véleményét fogalmazta meg, miszerint minél távolabb tekintünk vissza a múltba és kutatjuk elődeink sikereit, annál nagyobb lehetőségünk van arra, hogy a jövőben is helyt tudjunk állni, hiszen elődeink hősiessége követendő példa a jelen és a jövő parancsnokainak egyaránt.


Fotó: A szerző felvétele és archív

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Labdarúgó torna
2020. szeptember 25. 07:41 (16 db kép)
Kollázs képzőművészeti kiállítás megnyitó
2020. szeptember 21. 12:17 (16 db kép)
Pillantképek a 4. hete tartó püspökszilágyi alapkiképzésről
2020. szeptember 16. 12:50 (16 db kép)
Kertbarátok a Stefánia Palotában
2020. szeptember 14. 12:20 (16 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek