MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2021. január 02. 15:17
Szerző: Kresz Fruzsina
Határszolgálat újévkor is

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonáit látogatta meg Mudra József ezredes, az alakulat megbízott dandárparancsnoka és a vezénylőzászlós Balázs Tibor főtörzszászlós, Rácz István őrnagy, katolikus tábori lelkész közreműködésével újév másnapján.

kf_4_.jpg

Jelenleg az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékében 30 fő lát el határvédelmi feladatot a dandár állományából, melyben a rendőrség munkáját támogatva szavatolják hazánk függetlenségét és a magyar emberek biztonságát, nem csak a pandémia alatt.

A járványügyi veszélyhelyzet kapcsán megnövekedett többlet feladatokból a dandár is aktívan kivette a részét a 2020-as évben. Alaprendeltetési feladataik mellett ellátták egyes kijelölt létesítmények őrzését, védelmét, igény szerint eszközökkel, felszerelésekkel, fertőtlenítéssel segítették a védekezést szociális- és közintézményekben. Ezen kívül egészségügyi szakképesítés nélkül ellátható feladatokban támogatták az egészségügyben dolgozók munkáját a rájuk nehezedő teher csökkentése érdekében Budapesten. A lakosság biztonságérzetét növelve - a rendőrséggel együttműködve - vegyes járőrpárokat alkotva vettek részt a kijárási tilalom betartásának ellenőrzésében, a közrend, a közbiztonság fenntartásának támogatásában több településen is.

A bajai látogatáson Mudra ezredes ajándékot adott át a bajtársaknak, megköszönve az egész éves rendíthetetlen helytállásukat és kiemelte, idén is ugyanazt a kitartást, megbízhatóságot és szakértelmet várja el tőlük, mint az elmúlt évben.

367a8057.png

Parancsnok urat követően Rácz atya szólt a jelenlévőkhöz, hangsúlyozva: „Ezekben az embert próbáló időkben talán még fontosabb, hogy emberséget, türelmet és megértést gyakoroljunk társaink felé”.

Fotó: A szerző felvételei

Kapcsolódó galéria
Határszolgálat újévkor is
Határszolgálat újévkor is / 367a8057.png
Határszolgálat újévkor is / kf_4_.jpg
Határszolgálat újévkor is / kf_1_.jpg
Határszolgálat újévkor is / kf_2_.jpg
Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Honvéd művésztelep zárás
2021. június 11. 11:22 (11 db kép)
Zrínyi Miklós élő öröksége
2021. június 11. 11:18 (11 db kép)
„Megtisztelő, hogy az ország első katonája lehettem”
2021. június 01. 09:07 (11 db kép)
Emberségből példát, vitézségről formát
2021. május 31. 14:48 (11 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek