MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
Protokoll, Delegációs és Rendezvénybiztosító Igazgatóság

Az igazgatóság a dandár szervezeti elemeként országos hatáskörrel látja el a honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség felsővezetőinek rendezvényeihez, valamint a felsővezetőkhöz érkező külföldi delegációk teljes körű protokolláris kiszolgálását. Részt vesz a kiemelt állami ünnepek, állami rendezvények, a tárca központi rendezvényeinek, a Magyar Honvédség nagy nyilvánosságú belföldi rendezvényeinek előkészítésében és lebonyolításában. Feladata továbbá a szakmai felelős szervezetekkel együttműködve az állami és katonai vezetők meghívására hazánkba érkező delegációk fogadásának, két vagy többoldalú hivatalos tárgyalások, találkozók, informális programok megtervezése, megszervezése, valamint a delegációk állandó kísérése.

Az igazgatóság feladatai közé tartozik továbbá a Budapesten akkreditált Attasétestület programjainak, illetve a két-, és többoldalú nemzetközi biztonságpolitikai szerződésekből eredő fegyverzet-ellenőrzési tevékenység technikai és adminisztratív feladatainak koordinálása.

Az igazgatóság hatáskörébe tartozik a felsővezetők csereüdültetésének megszervezése az adott ország és Magyarország közötti megállapodás alapján; a Minisztérium és a Magyar Honvédség részéről érkező tolmácsolási-fordítási feladatok végrehajtása, valamint a kegyeleti tevékenységek ellátása.

A Magyarországon és a NATO együttműködés keretein belül különféle továbbképzések – katonai nyelvi továbbképzések, tanári és katonai személyek angol-magyar nyelvű képzése – szervezése és végrehajtása során együttműködik a szakterület felelősével. Ez évente több alkalommal kerül megszervezésre, az érintett országok küldötteinek részvételével.

A fentieken túlmenően az igazgatóság feladatai közé tartozik a személyi állomány utaztatása, ami magában foglalja a kiutazók repülőjeggyel, nemzetközi vasúti jeggyel történő ellátását, a szállodai elhelyezés megszervezését. A szolgálati utakhoz kapcsolódóan, a külszolgálatot ellátó, illetve külföldi szolgálati útra vezényeltek részére útlevél ügyintézés, valamint speciális NATO utazási okmány kiadása.

Az igazgatóság alárendeltségébe tartozik a Hotel Hadik katonai szálloda, amely magas színvonalon biztosítja a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség felsővezetői rendezvényeihez kapcsolódó szállodai szolgáltatásokat, többek között állófogadások helyszínét vagy szállást.

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Magyar Honvédség Mezei futóbajnokság
2021. október 28. 15:02 (12 db kép)
„Természet és társadalom” a bélyegeken
2021. október 27. 12:17 (12 db kép)
„Szabadság, szerelem!” – és alkotótábor
2021. október 26. 09:45 (12 db kép)
Isten éltesse Ezredes úr!
2021. október 24. 09:55 (12 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek