MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont

Az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont az 1945-ben megalakult jogelőd szervezeteinek nyomdokain haladva biztosítja a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar részére a helyi, valamint a Magyar Honvédség részére a központi távközlési, informatikai és információvédelmi szolgáltatásokat. Az ezred jogállású szervezet hat alegységével és a távközlési, informatikai, valamint információvédelmi eszközök teljes palettájával hajtja végre feladatait, amelyek a következők:

Az Országos Hálózatfelügyeleti Főközpont a Honvédelmi Minisztérium és a katonai felső vezetés részére a kommunikáció technikai feltételei meglétének, a Magyar Honvédség távbeszélő- és informatikai transzport hálózatának, az MH-NATO összeköttetések folyamatos felügyelete érdekében szolgálatot tart fenn.
Végzi a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség részére az Egységes Digitális Rádiórendszer teljes körű management funkcióinak ellátását.
Végzi a Magyar Honvédség Központi Intranet Portál felületen kialakított szolgáltatások fejlesztését, karbantartását és felhasználói állomány kiképzését továbbá a kiszolgáló infrastruktúra karbantartását.
Dokumentációs Tárat üzemeltet, ahol papíralapú és elektronikus formában megtalálhatóak a híradó és informatikai beruházások kiviteli dokumentációi.
A Magyar Honvédség távhívó rendszereivel kapcsolatban terheltségi és hívásforgalmi kimutatások készít.
Szervizcsoportja működési területén hibabehatárolást és hibaelhárítást hajt végre.

A Híradó és Informatikai Főközpont végzi a budapesti objektumok és katonai létesítmények telefonközpontjainak folyamatos üzemeltetését, a Honvédelmi Minisztérium és az MH Egészségügyi Központ központkezelési és tudakozói feladatainak biztosítását, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség budapesti és vidéki szervezetei közötti postai küldemények továbbítását, futárjáratok biztosítását, az informatikai hálózatok üzemeltetését valamint a felhasználók igényeinek kiszolgálását.

Az Informatikai Főközpont végzi a központi informatikai szolgáltatások biztosítását, menedzselését. Részt vesz a Magyar Honvédség információtechnológiai beszerzéseinek kidolgozói munkacsoportjaiban, az alakulatok IT fejlesztési igényeinek felmérésében, különböző célalkalmazások programfejlesztésének végrehajtásában. Mindezek felett számos nemzetközi katonai informatikai gyakorlaton képviseli hazánkat.

A Távközlési Főközpont végzi a Magyar Honvédség Kormányzati Célú Elkülönült Hírközlő Hálózat fejlesztési és üzemeltetési feladatainak szakmai támogatását, a bérelt távközlési, informatikai és postai szolgáltatásokkal kapcsolatos szerződéses feladatokat, továbbá a kapcsolódó költségvetési előirányzatok kezelését.
Széleskörű együttműködési tevékenységet folytat az MH BHD más szakterületeivel, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség, a Honvéd Vezérkar és egyéb kormányzati szervezetekkel, valamint polgári szolgáltatókkal és vállalkozókkal.

A Vezetésbiztosító és Támogató Alközpont szakállományával, valamint tábori híradó és informatikai eszközeivel biztosít mobil vezetési feltételeket tábori körülmények között.

Az MH Elektronikus Eseménykezelő Főközpont végzi a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség informatikai hálózatait ért támadások felderítését, vizsgálatát, lépéseket tesz a károk hatásainak minimalizálására. Együttműködik a hálózatok sérülékenységének vizsgálatában.

hirif-2018_85x200-0508.jpg

Kapcsolódó galéria
MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont
MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont / 2.jpg
MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont / 4.jpg
MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont / 5.jpg
MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont / 6.jpg
MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont / 7.jpg
MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont / 9.jpg
Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
„Szabadság, szerelem!” – és alkotótábor
2021. október 26. 09:45 (9 db kép)
Isten éltesse Ezredes úr!
2021. október 24. 09:55 (9 db kép)
Ünnepi állománygyűlés
2021. október 22. 12:24 (9 db kép)
TeSzedd!
2021. október 22. 11:15 (9 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek