MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők

Az Egészségügyi Főnökség irányításával speciálisan katona-egészségügyi szaktudással rendelkező és hazai, illetve nemzetközi szinten tapasztalatot szerzett orvosok, fogorvosok, pszichológusok, közegészségügyi felügyelők, mentőtisztek, mentőápolók, asszisztensek, mentőgépjárművezetők látják el az egészségügyi szakfeladatokat. Katonai sebesültszállító gépjárművekkel hajtják végre a kiképzések, rendezvények egészségügyi biztosítását.

A pszichológusok szolgáltatásait a személyi állomány tagjai és krízis esetén családtagjaik is igénybe vehetik. A részleg biztosítja az egyéni és csoportos tanácsadás és konzultáció lehetőségét szakmai és magánéleti problémák esetén egyaránt. Pszichológiai ismeretterjesztő előadásokat, készségfejlesztő tréningeket tart az önismeret fejlesztése, az eredményesebb kommunikáció, együttműködés, konfliktuskezelési és stresszkezelési készségek fejlesztése céljából. A Pszichológiai részleg szituációs feladatokkal is segíti a katonai kiképzést.

Az orvosi rendelőkben elsősorban sürgősségi és alapellátásban jártas szakemberek végzik a meghatározott személyi állomány rend- és honvédelmi, foglalkozás-egészségügyi valamint fogászati alapellátását 6 telephelyen és 14 orvosi rendelőben. A jól felszerelt orvosi rendelőkben honvédkórházi háttérrel biztosított a gyógyító tevékenység.

A rendelőkben lehetőség van védőoltásra, receptírásra, kitelepülés vagy kiképzés során gyógyszerellátásra. A foglakozás-egészségügyi ellátás keretében alkalmasság vizsgálatokat, jogosítvány és egészségügyi kiskönyv érvényesítést végeznek.

A Magyar Honvédség személyi állománya és családtagjaik jogosultak a Honvédkórházban és rehabilitációs intézményeiben biztosított ellátás igénybe vételére is.

Rendszeresen kerülnek véradások megszervezésre, ily módon a katonaállomány jelentősen mértékben hozzájárul az orvosi ellátáshoz szükséges vérutánpótlás biztosításához. Az állomány fizikai erőnlétének megóvását, a mozgásszervi betegségek megelőzését és gyógyítását gyógymasszőrök segítik.

Kapcsolódó galéria
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 1.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 2.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 3.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 4.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 5.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 6.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 7.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 8.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 9.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 10.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 11.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 12.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 13.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 14.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 15.jpg
Egészségügyi Főnökség és Orvosi Rendelők / 16.jpg
Legfrissebb tartalom
Galériák
Látogatás a Petőfi laktanyában
2018. július 13. 10:44 (13 db kép)
Önkéntes Műveleti Tartalékosok alapkiképzésének megnyitója
2018. július 11. 08:43 (13 db kép)
Zenés őrségváltás a Sándor-palotánál
2018. július 08. 00:27 (13 db kép)
Játék és evezőlapátok
2018. július 03. 13:00 (13 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek