MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. április 05. 11:00
Szerző: Faragó Fanny
Zenei utazás a helyőrségi gálaesten

Ismét megrendezte népszerű helyőrségi gálaestjét az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD). A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ színháztermében ezúttal a Gór Nagy Mária Színitanoda és az egykori Fiatalok Színházának művészei szórakoztatták a közönséget Szurdi Miklós rendezésében április 3-án.

1000x665_tot_9436.jpg

A központ idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját, így a helyőrségi gálaest is része a jubileumi ünnepségsorozatnak. A Stefánia úti épületben levetítették a Zrínyi Katonai Filmstúdió Negyven év a kultúra szolgálatában című kisfilmjét, ezt követően a Gór Nagy Mária Színitanoda és az egykori Fiatalok Színházának művészei idézték fel a múltat zenés műsorukkal. A fellépők visszavarázsolták a színpadra a korábbi évtizedek hangulatát: az est folyamán a Katonadolog, a Grease, a Hair és a Nyomorultak musicalek népszerű dallamai is felcsendültek.

1000x562_tot_9281.jpg

Szurdi Miklós rendezésében az egykori Fiatalok Színháza számtalanszor fellépett már a Honvéd Kulturális Központ falai között. A főbb szerepeket – többek között – Szomor György, Xantus Barbara, Feke Pál, Brunner Márta, Fésűs Nelly, Fehér Adrienn, Németh Attila, Szurdi Tamás, Bakonyi Csilla és Füredi Niki játszották, akik ma már szinte mindannyian a szakma elismert képviselői.

1000x640_tot_9551.jpg

A színvonalas műsort követően Kővári Béla képzőművész üvegfestményekből összeállított kiállítását tekintette meg a közönség a Stefánia Galériában. A program díszvacsorával zárult, amelyen Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD parancsnoka köszöntötte a vendégeket. A helyőrségi gálaesten – mások mellett – Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, Domján László vezérőrnagy, a HM Védelempolitikai Főosztály főosztályvezetője, Pohl Árpád dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka és Trembeczki László, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

1000x791_tot_9578.jpg

Fotó: Tóth László

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
175 éve született Puskás Tivadar
2019. szeptember 18. 15:41 (9 db kép)
A NATO születése
2019. szeptember 13. 09:52 (9 db kép)
Megmérettetés háromízben
2019. szeptember 16. 07:09 (9 db kép)
A legszebb magyar dalszövegek versben mondva
2019. szeptember 16. 07:23 (9 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek