MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. április 11. 07:44
Szerző: Kun-Orosz Adrienn
Újoncok érkeztek a palotaőrökhöz

Április 1-jén indult négy új palotaőr kiképzése a budapesti Petőfi Sándor laktanyában. A kiképzés célja az alapszintű ismeretek elsajátítása, a kezdeti jártasságok, készségek és képességek kialakítása.

img_5989.jpg

A katonák a hathetes kiképzést követően az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Palotaőrségnél fognak szolgálatot teljesíteni.

img_5990.jpg

Tóth Márk közkatonának - aki egy társfegyveres szervnél eltöltött szolgálat után döntött a Magyar Honvédség mellett - az első benyomása a következő volt: „Nagyon jól érzem magam. Múlt héten kezdtük az alaki felkészítést: elkezdtük a fegyveres alaki fogásokat gyakorolni, ami teljesen új számunkra, ezért kihívást jelent, de próbáljuk minél hamarabb elsajátítani. Ezután a váltások rendje következik, illetve a déli őrségváltás fogásai. A hatodik hét vizsgával zárul majd.”

img_5986.jpg

A többhetes díszelgő képzést munka-, tűz- és balesetvédelmi oktatás, szolgálati szabályzat ismeret, illetve a Sándor-palota Protokolláris Díszőrség speciális követelményeinek elsajátítása előzte meg. A felkészítés május 9-én, gyakorlati vizsgával ér véget.

 

Fotók: A szerző felvételei

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
A NATO születése
2019. szeptember 13. 09:52 (5 db kép)
Megmérettetés háromízben
2019. szeptember 16. 07:09 (5 db kép)
A legszebb magyar dalszövegek versben mondva
2019. szeptember 16. 07:23 (5 db kép)
Ismét nemzetközi sikert ért el a Magyar Honvédség katonaszakács csapata
2019. szeptember 09. 11:52 (5 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek