MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. március 29. 12:11
Szerző: Kun-Orosz Adrienn
"Túl minden határon"

Zsúfolásig megtelt a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ színházterme Vujity Tvrtko „Túl minden határon” címmel tartott motivációs előadásán, amelyet a KözTÉr (Közéleti, Társadalmi Értékeket Közvetítő programsorozat) keretein belül szerveztek meg.

img_2351.jpg

A 2019. március 26-i előadás közönsége felváltva sírt és nevetett, mivel az érzelmek az igaz történetek során hullámozva váltakoztak. Szó esett elszakított családokról, megszakadt sportkarrierről, valamint a háború borzalmairól. „Életem legmeghatározóbb pillanata mindvégig az marad, amikor az az idős ember, az a hadifogoly – akiről mindig mesélek – egyszer csak váratlanul azt mondta nekem, hogy: Hazádnak rendületlenül légy híve, oh magyar.”

img_2361.jpg

A Pulitzer-emlékdíjas riporter-író-újságíró záró gondolatában kifejtette: „Ez nem az én előadásom, ez a te álmod, a te vágyad, a te korlátod és a lehetőséged, hogy meg mered–e álmodni, meg mered–e nyerni, hogy erősebbek lesznek–e nálad a korlátok, a falak, vagy legyőzöd őket. Körbevezettem Önöket, Benneteket a Földön. Eltöltöttünk együtt két órát és láthattátok a hétköznapi hősöket, akik mindig megmentenek egy életet, mert szentül hiszem, hogy aki egy ember életét megmenti, az számára a világot menti meg.”

 

Fotók: A szerző felvételei

Kapcsolódó galéria
"Túl minden határon"
Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
175 éve született Puskás Tivadar
2019. szeptember 18. 15:41 (9 db kép)
A NATO születése
2019. szeptember 13. 09:52 (9 db kép)
Megmérettetés háromízben
2019. szeptember 16. 07:09 (9 db kép)
A legszebb magyar dalszövegek versben mondva
2019. szeptember 16. 07:23 (9 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek