MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. november 26. 20:25
Szerző: Kresz Fruzsina
Színek tánca a Stefánián

„Színek tánca” néven nyílt meg második tárlata Nagyné Vései Viktória főtörzsőrmesternek hétfő este az MH BHD könyvtárában a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

mirtill_7_.jpg

A megnyitón elsőként Tósoki Anikó, a kiállítás főszervezője szavalta el Tóth Árpád: Esti sugárkoszorú című versét, majd József Attila: Gyöngyét énekelte. A főszervező munkája során számos művészi vénával megáldott kollégával találkozott már és mindig hangsúlyozza: „Rátalálni egy-egy ilyen tehetségre hatalmas öröm számomra! Megtisztelő feladatomnak érzem bemutatni őket és alkotásaikat a közönségnek!”

mirtill_12_.jpg

A vendégeket Kiss József, a Kulturális és Rekreációs Igazgatóság főelőadója köszöntötte, aki beszédében nagy hangsúlyt fektetett a kiállítás méltatására és a kulturális értékek közvetítésében fontos szerepet játszó Stefánia Palota arculatának bemutatására.

Nagyné Vései Viktória főtörzsőrmester, az MH BHD altisztje 2017-ben kezdett komolyabban érdeklődni a festészet iránt és online tanfolyamokon képezte magát. Első kiállítását ez év januárjában lehetett megtekinteni a Petőfi laktanyában, azóta még hét képpel bővült olaj- és akrilfestmény repertoárja. Vidám, optimista személyisége, derűlátása megmutatkozik alkotásain, melyek a színek gazdagságát, a női lélek finomságát, érzékenységét tükrözik. Az impresszionista és a realista stílust absztrakt vonásokkal ötvözi. Elmondása szerint kiteljesedik az alkotásban, teljesen bele tud feledkezni az időbe, amiből családja és munkája mellett nincs túl sok. A csendéletek és női portrék mellett más témák megfestését is kipróbálja majd a jövőben.

mirtill_5_.jpg

A tárlat díjtalanul megtekinthető 2019. november 25-től december 13-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Fotó: Szalai Mirtill

Kapcsolódó galéria
Színek tánca a Stefánián
Színek tánca a Stefánián / mirtill_2_.jpg
Színek tánca a Stefánián / mirtill_3_.jpg
Színek tánca a Stefánián / mirtill_5_.jpg
Színek tánca a Stefánián / mirtill_7_.jpg
Színek tánca a Stefánián / mirtill_9_.jpg
Színek tánca a Stefánián / mirtill_1_.jpg
Színek tánca a Stefánián / mirtill_11_.jpg
Színek tánca a Stefánián / mirtill_12_.jpg
Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Gyakorlati vizsgával zárult a palotaőr felkészítés
2019. december 13. 10:17 (11 db kép)
Zelk Zoltán költő tiszteletére, „Ki emel ki emel ringat engemet” címmel szervezett előadást 2019. december 09-én a Stefánia Irodalmi Kör, a Honvéd Kulturális Központban.
2019. december 12. 15:14 (11 db kép)
Mikulásország
2019. december 09. 19:45 (11 db kép)
Mikulás kupa
2019. december 07. 20:43 (11 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek