MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2020. május 20. 13:12
Szerző: MH BHD SZÜF, Humán Részleg
Programajánló

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani az MH BHD Személyügyi Főnökség, Humán Részlege által készített  programajánlót.

Május 20-án megnyit Magyarország első autós szafari parkja Szadán, amely a Magyar Nemzeti Cirkusz létesítménye.

1.png

Hozzávetőleg egy 5 hektáros, gyönyörű környezetben lévő területen, közel 100 állat lesz megtekinthető, amely egyrészt kikapcsolódást és élményt kínál a családoknak, másrészt megoldást nyújthat az állatok fenntartására a két cirkusz számára. A parkban többek közt zsiráfok, elefántok és zebrák között lehet majd haladni, természetesen szigorúan megfelelve járványügyi szempontból az érvényben lévő rendeleteknek. Éppen ez utóbbi miatt, csak saját autóval lehet részt venni a túrán, amelyet nem hagyhat el senki. Ez a lehetőség a jelenlegi korlátozások betartása mellett biztosítja az emberek „kimozdulását” úgy, hogy egymást nem fertőzik, de ezzel mégis kicsit kiléphetnek a közösségi életbe. A belépőjegyárak az alábbiak szerint alakulnak: Felnőtt: 2000 Ft/fő – Gyerekjegy 14 éves korig 1500 Ft/fő. Cím: 2111 – SZADA / Nyárfa utca.

További információk a: https://magyarnemzeticirkusz.hu/hu/news/126

 

Szerdától újra látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert

2.png

Egyelőre korlátozzák a maximális napi látogatószámot, és további óvintézkedésekkel igyekeznek megakadályozni a koronavírus terjedését. Mint a közlemény hangsúlyozza, a Budapesti Állatkertben az elővigyázatosságból bevezetett korlátozások mellett is bőven van látnivaló. A hazai állatkertek közül itt látható a legtöbb féle állat, ráadásul számos kölyök és fióka cseperedik most a kert területén. Egy részük, például az ázsiai vadkutya-kölykök, a feketehattyú-fiókák vagy a kis pelikánok az elmúlt két hónapban születtek, de a február végén világra jött kistapírt is csak az interneten közzétett kisfilmeken láthatta eddig a közönség. https://zoobudapest.com/ujranyitas

Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon

3.png

A hagyományos húsvéti kezdés helyett pünkösdkor, 2020. május 30-án indítja a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) az első menetrendi és sétahajójáratait, igazodva a járványügyi helyzet új, enyhébb kormányzati intézkedéseihez. A pünkösdi szezonindító hétvégétől 9 kikötőből sétahajó járatok is indulnak: Siófokról, Balatonfüredről, valamint Keszthelyről minden nap, további hat kikötőből - Badacsonyból, Balatonboglárról, Balatongyörökről, Balatonlelléről, Balatonmáriafürdőről, valamit Révfülöpről - pedig a hétvégi napokon. A kialakult járványügyi helyzet visszavonásig a BAHART járatait a következő feltételekkel lehet igénybe venni: a hajók zárt utastereiben kötelező a szájmaszk, a nyitott fedélzeti részeken csak ajánlott ennek viselése. Kötelező az egymástól számított 1,5 méteres távolság betartása a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is, kivéve az egy háztartásban élőket.

Szerdán megnyitja kapuit Budapest legnagyobb ingyenes játszótere, a Városligeti nagyjátszótér

4.png

A városligeti Nagyjátszótér több mint 13.000 négyzetméteren várja a gyerekeket a park dél-keleti részén. Itt biztos minden korosztály talál majd magának játékot, illetve integrált játékelemeket is találtok. Itt az alábbi szabályok lesznek érvényben: A gyermekek 18 év feletti kísérői csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a játszótéren! Tartsatok egymástól legalább 1,5 méteres távolságot! Kerüljétek a csoportos beszélgetéseket! Ügyeljetek a higiéniai előírások betartására!

Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország

5.png

A Szarvasi Arborétumban, vagyis a Pepi kertben is lehet sétálni, illetve a szomszédos Mini Magyarország makettpark is nyitva, amelyet mindig útba ejtünk, ha arra járunk. Idei újdonságként a Zemplén és a Hortobágy szerelmesei is láthatnak náluk egy-egy új makettet.

Nyíregyházi Állatpark

6.png

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Nyíregyházi Állatpark 2020. május 8-tól újra fogad látogatókat. A Nyíregyházi Állatpark 35 hektáros területén kérjük a látogatási rend betartását. Lehetőség szerint vásárolják meg jegyüket online. Május 28-ig kedvezményesen tudják megvenni online „segítő jegyeiket”, melynek ára egységesen mindenki számára 2300Ft-ba kerül s 12 hónapig felhasználható.

RepTár7.png

2020. május 15-étől újra megnyitja kapuit a RepTár. A nyitás több lépcsőben fog megvalósulni. Először a múzeum szabadtéri része látogatható, amely közel 60000 m2-en várja az érdeklődőket tematikus játszótérrel, katonai akadálypályával, „egyszemélyes” ajándékbolttal és az étterem kibővített teraszával, amely ún. „sétálójegy” megvásárlásával tekinthető meg. A sétálójegy ára egységesen 1000 Ft/fő. A belépés 6 év alatt díjmentes, egyéb kedvezmény ebben az időszakban nem érvényesíthető. Maszk, kézfertőtlenítés kötelező! https://www.reptar.hu/

Keressék alakulatunkat az interneten és a közösségi médiában is!

facebook: https://facebook.com/szurmaydandar

instagram: https://instagram.com/mh_bhd

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért
2020. május 20. 19:23 (19 db kép)
Vezénylő zászlósi látogatás az MH 5. Bocskai István Lövész Dandárnál
2020. május 20. 07:41 (19 db kép)
A katonazene napját ünnepelték
2020. április 29. 08:16 (19 db kép)
Magyar űrhajózás 40
2020. május 26. 07:35 (19 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek