MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2018. december 13. 09:46
Szerző: Faludi Miklós főtörzsőrmester
Pályaorientáció és a katonai hivatás

November - december a pályaorientációs napok időszaka. Az albertirsai Tessedik Sámuel Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjai, számos más szakma mellett a katonai hivatás szépségeivel is megismerkedhettek a napokban. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kiképzési Főnökség állományából érkezett Faludi Miklós főtörzsőrmester a katonák mindennapjairól, változatos munkájáról és humanitárius feladatairól beszélt.

Ádám Ildikó intézményvezető az eseményről a következőket mondta el:

„Második éve tartunk pályaorientációs napot az iskolában. Igyekszünk sokrétűen összeválogatni a meghívott vendégeket. Úgy gondoljuk fontos, hogy a Magyar Honvédség részéről is valaki ismertesse a tanuló ifjúsággal, a katonai hivatással kapcsolatos tudnivalókat. Melyik iskolába jelentkezzen, milyen képességeket fejlesszen az, aki katona szeretne lenni.

Az a célunk ezzel a nappal, hogy minél szélesebb legyen a diákok látóköre, minél több szakmába nyerjenek betekintést. Tanulóink között lesznek majd, akik rendészeti vagy honvédelmi osztályokban folytatják tanulmányikat. Minden év novemberében tartunk pályaválasztási szülői értekezletet, szeretném, ha legközelebb ott is szóba kerülne a katonai hivatás, mint jövőbeli lehetőség.”

palyorientacio_2._b606.jpg

A főtörzsőrmester szerint a diákok nyitottan, érdeklődve hallgatták és sokat kérdeztek.

„Érezhető volt, hogy érdekli őket ez a hivatás. Voltak néhányan, akik kifejezetten tájékozottak voltak és nagyon okos kérdéseket tettek fel. Érkezik egy katona, terepszínű ruhában bemegy az osztályba, természetes, hogy rögtön a figyelem középpontjába kerül. Nagyon motiváló ilyen hallgatóságnak előadást tartani. Igazgató asszonnyal megbeszéltük, hogy jövőre folytatjuk a közös projektet.”

Fotó: A szerző felvétele

Legfrissebb tartalom
Galériák
Elismerések átadása a júniusi dandársorakozón
2019. június 11. 12:29 (44 db kép)
Vezénylő zászlósi továbbképzést tartottak
2019. május 31. 11:32 (44 db kép)
Mediterrán életérzés
2019. május 30. 08:51 (44 db kép)
A honvédelemmel ismerkedtek a kicsik Pakson
2019. május 30. 08:32 (44 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek