MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. szeptember 27. 13:17
Szerző: Kresz Fruzsina
„Ősök ereje a művészetben”

„Ősök ereje a művészetben” címmel nyílt meg Kövesi Adrienn hadnagy első kiállítása a Petőfi Sándor laktanya könyvtárában szeptember 26-án, csütörtökön.

img_7560.jpg

Kövesi hadnagy érdeklődése néhány éve a magyarság történelmi gyökereinek kutatása és a magyar koronázási kellékek felé fordult és kifejezetten erre a kiállításra készítette el a magyar Koronázási Palást másolatát, és a koronázási jogaron látható „Salamon pecsétet”. A képek fő célja a magyarság szeretetének kifejezése, a magyar ősök tisztelete, tiszteletadás és értékmentés. Hadnagy asszony külön köszönetét fejezte ki Ádám Barnabás ezredesnek, aki lehetővé tette számára, hogy látogatást tegyen az Országházban. Az ott szerzett benyomások nagy erőt és motivációt adtak az aprólékos munkával elkészített koronázási kellékekről készült festmények elkészítéséhez. Adrienn elmesélte, hogy első alkotását 14 évesen festette. Ezek a festmények „impulzus képek”, gyorsan készülnek, az aktuális lelki világ kerül rá a vászonra.

img_7525.jpg

A hat lenyűgöző képből álló tárlatot, melyben 4 absztrakt festmény található, Mudra József ezredes, a dandár parancsnok-helyettese nyitotta meg. Köszöntőjében hangsúlyozta, a művészetek által maradandót alkothatunk, így értékeket hagyunk hátra a jövő nemzedékei számára.

A megnyitót követően Tósoki Anikó, a kiállítás szervezője elmondta, régóta fő feladatának tekinti a tehetségek felismerését és bemutatását. Anikó a munkája során sok olyan kollégával találkozik, beszélget, aki valamely művészeti ágban kiemelkedő érzékkel rendelkezik. Úgy véli, különös figyelmet kell fordítani arra, hogy megmutathassuk, micsoda tehetségekkel dolgozunk együtt.

p.jpg

A tárlatot október 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Petőfi laktanyában.

Fotó: Gramantik Zoltán

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Kép-Zene-Vers
2020. január 15. 09:49 (8 db kép)
Karácsonyi ajándékcsomagot kaptak
2019. december 18. 13:36 (8 db kép)
Visszatekintettek
2019. december 16. 08:46 (8 db kép)
Gyakorlati vizsgával zárult a palotaőr felkészítés
2019. december 13. 10:17 (8 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek