MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. június 21. 13:11
Szerző: Faludi Miklós ftőrm.
Motiváció a Bocskai-napon

A Bocskai István Általános Iskola évek óta kitűnő kapcsolatot ápol az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral A tanítás utolsó hetében került sor a Bocskai-napra, ahol a társszervezetek mellett természetesen a dandár katonái is sokoldalú szerepet kaptak.

fm_1_.jpg

A Kiképzési Főnökség ideiglenes kiképző csoportja fegyverbemutatót tartott, míg a Honvéd Kadét Programban honvédelmi alapismereteket tanító kollégák a tankönyvet, a munkafüzetet, a honvédségi folyóiratokat és a ruházati kiegészítőket mutattak be az iskola diákjainak. A Dandár mellett az MH Katonai Rendészeti Központ katonái is jelen voltak, a rendészek feladatairól tartottak inspiráló előadást és bemutatták az általuk használt eszközöket, fegyvereket is.

fm_4_.jpg

A gyerekek nagy érdeklődéssel közeledtek minden foglalkozási helyhez. Már az is hatással volt rájuk, hogy a szabadban lehettek egész nap. A jó idő mellett a pozitív hangulatot a katonák, rendőrök, tűzoltók jelenléte és a színes kavalkád csak fokozta. Többen már az őszi előadásokról érdeklődtek. A fő téma a június 22-én megrendezésre kerülő Petőfi laktanyai nyílt nap volt, ahová legtöbben családostul szeretnének érkezni.

fm_5_.jpg

 

Szerző és fotó: Faludi Miklós ftőrm.  

Legfrissebb tartalom
Galériák
Kenus kalandozások a Szigetközben
2019. július 18. 14:34 (10 db kép)
Önkéntes műveleti tartalékos kiképzés indult
2019. július 11. 09:51 (10 db kép)
A lövészek védőszentjére emlékeztek
2019. július 01. 13:10 (10 db kép)
XII. Családi- és nyílt nap
2019. június 24. 08:39 (10 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek