MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. június 21. 13:11
Szerző: Faludi Miklós ftőrm.
Motiváció a Bocskai-napon

A Bocskai István Általános Iskola évek óta kitűnő kapcsolatot ápol az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral A tanítás utolsó hetében került sor a Bocskai-napra, ahol a társszervezetek mellett természetesen a dandár katonái is sokoldalú szerepet kaptak.

fm_1_.jpg

A Kiképzési Főnökség ideiglenes kiképző csoportja fegyverbemutatót tartott, míg a Honvéd Kadét Programban honvédelmi alapismereteket tanító kollégák a tankönyvet, a munkafüzetet, a honvédségi folyóiratokat és a ruházati kiegészítőket mutattak be az iskola diákjainak. A Dandár mellett az MH Katonai Rendészeti Központ katonái is jelen voltak, a rendészek feladatairól tartottak inspiráló előadást és bemutatták az általuk használt eszközöket, fegyvereket is.

fm_4_.jpg

A gyerekek nagy érdeklődéssel közeledtek minden foglalkozási helyhez. Már az is hatással volt rájuk, hogy a szabadban lehettek egész nap. A jó idő mellett a pozitív hangulatot a katonák, rendőrök, tűzoltók jelenléte és a színes kavalkád csak fokozta. Többen már az őszi előadásokról érdeklődtek. A fő téma a június 22-én megrendezésre kerülő Petőfi laktanyai nyílt nap volt, ahová legtöbben családostul szeretnének érkezni.

fm_5_.jpg

 

Szerző és fotó: Faludi Miklós ftőrm.  

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Magyar-Mexikói Akvarell kiállítás
2019. november 18. 11:08 (13 db kép)
Lehet egy csillaggal több
2019. november 16. 11:51 (13 db kép)
Mostan színes tintákról álmodom
2019. november 13. 11:51 (13 db kép)
Díszalegységek vezénylő parancsnoki felkészítése
2019. november 13. 12:01 (13 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek