MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. március 13. 09:28
Szerző: Gramantik Zoltán
Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem

A katasztrófa-védelem műveleti lehetőségei

A katasztrófavédelem, mint rendszer rengeteg változáson ment keresztül az elmúlt években. A katasztrófavédelmi törvény alapvetően változtatta meg felépítését, a kiegészítő szabályzók pedig a rendszer működésének paramétereit. Többek között erről hallhattak az érdeklődők, akik részt vettek a Honvéd Kulturális Központ előadássorozatának aktuális eseményén.

 img_9242.jpg

Az esete előadója, Dr. Muhoray Árpád nyugállományú pv. vezérőrnagy volt, aki a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Polgári Védelmi Tanácsadó Testületének tagja, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója. Vezérőrnagy úr nem csupán a fent említett szervezeti változásokkal kapcsolatban adott tájékoztatást, előadásában részletesen bemutatta a katasztrófavédelem helyét és szerepét egy ország életében, ismertette a magyar hatóságok mindennapi tevékenységét. Sokéves – a katasztrófavédelem szakterületén szerzett – szakmai tapasztalata alapján valóban teljes képet tudott adni a jelenlegi hazai helyzetről, mindezt rengetek saját történettel, „esettanulmánnyal” fűszerezve, melyek nem csupán színesebbé tették az előadást, de nagyban hozzájárultak, hogy a laikus hallgatóság számára is könnyen megérthetővé váljon ez a meglehetősen összetett és bonyolult terület.

 

Az előadást követően természetesen a hallgatóságnak is lehetősége volt saját kérdéseinek feltételére, melyekre Tábornok úr készséggel válaszolt.

 

 

Fotó: A szerző felvételei

Kapcsolódó galéria
Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem
Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem / img_9241.jpg
Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem / img_9248.jpg
Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem / img_9239.jpg
Legfrissebb tartalom
Galériák
Március 15-ei főpróbát tartottak a Dandár katonái
2019. március 18. 14:53 (14 db kép)
Ünnepi állománygyűlés
2019. március 14. 11:50 (14 db kép)
Nőnap a Stefánián
2019. március 13. 09:25 (14 db kép)
T. Szabó Magda kiállítás
2019. március 13. 09:14 (14 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek