MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. november 07. 10:19
Szerző: Ádám Barnabás ezredes/ dr. Tóth Gergely őrnagy
Magyar delegáció II. Erzsébet királynő udvari lovasságánál

A 21. századi feltételek közötti működő lovasított katonai alakulat működését, illetve a lovak és lovasok kiképzésével kapcsolatos módszereket, eljárásmódokat tanulmányozta a napokban Londonból hazatért katonai delegáció. A honvédelmi tárca, a Magyar Honvédség és katonai hagyományőrző civil ernyőszervezetek közös delegációja egy héten keresztül vendégeskedett II. Erzsébet angol királynő Udvari Lovassága Lovasított Ezredénél a Hyde Park melletti lovassági laktanyában.

Az ezredparancsnok, Paddy Williams alezredes és az ezred teljes állománya részéről kiemelkedően vendégszerető és barátságos fogadtatásban részesült az Ádám Barnabás ezredes által vezetett magyar delegáció. Az ezred tisztjei, altisztjei és katonái a legmesszemenőbbekig segítőkészek voltak, és részletes betekintést biztosítottak mind a lovasított ezred mindennapi életébe, mind a kapcsolódó, elsősorban a lovak és lovasok kiképzéséért, ellátásáért felelős szervezetek feladataiba.  A delegáció ebből a célból egy napot töltött el a Brit Haderő Állatkiképző Ezredénél, Melton Mowbrayben, ahol az újonc lovak kiképzését tanulmányozhatták.

20191106_london-2.jpg

Több alkalommal nyílt lehetőség arra, hogy a delegáció egyes tagjai lóhátról követhették és figyelhették meg a lovasított ezred lovaskiképzését a Hyde Parkban, illetve a lovak forgalomhoz szoktatását London belvárosában. Hazánk londoni nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Honvéd Palotaőrség tartalékos századosa is részt vett ebben a feladatban.

A további együttműködés lehetősége az Udvari Lovassággal biztosítottnak látszik: a brit fél kifejezte örömét, hogy tapasztalataikkal hozzájárulhatnak a visszaállításra tervezett híres magyar huszárság ceremoniális és műveleti feladatainak megtervezéséhez, és azon szándékát, hogy további szakmai támogatást nyújtson, akár lovasoktatók küldésével vagy tanfolyamok megnyitásával. Antal József, dr. Tóth Gergely, Rikkers Attila

Fotó:  Antal József, dr. Tóth Gergely, Rikkers Attila

 

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Esküt tettek
2020. augusztus 15. 09:00 (8 db kép)
Diakónussá szentelték Fehér Csongor őrnagyot
2020. augusztus 04. 12:13 (8 db kép)
Az év első zenés őrségváltása
2020. augusztus 01. 14:28 (8 db kép)
Harcászati kiképzés
2020. július 30. 15:39 (8 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek