MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2018. január 22. 08:07
Szerző: Faragó Fanny
Katonai attasék a Petőfi-laktanyában

A Magyarországra akkreditált véderő-, katonai- és légügyi attasék idén először az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és az MH Katonai Rendészeti Központ bázisára látogattak el.

1.jpg

Az idei év első alakulatlátogatásán a delegációt Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD parancsnoka és Mergancz Sándor dandártábornok, az MH KRK parancsnoka fogadta. Baráth Ernő dandártábornok prezentációjában a dandár szervezeti felépítéséről, feladatrendszeréről, nemzetközi szerepvállalásáról és jövőbeli terveiről beszélt. Az MH Katonai Rendészeti Központ történetéről és rendeltetéséről Mergancz Sándor dandártábornok tartott tájékoztatót a katonai attasék számára.

2.jpg

Ezt követően a laktanya alakulóterén a katonadiplomaták statikus bemutatón ismerhették meg az alakulatoknál rendszeresített fegyvertechnikai eszközöket és gépjárműveket. A laktanya sportpályáján az MH KRK Rendészeti Század katonái egy kutyás bemutató keretében mutatták meg, hogyan tudják segíteni munkájukat speciálisan képzett, négylábú társaik. A program végeztével Toma-Stefan Savu ezredes, a Budapesti Katonai Attasétestület doyenje köszönte meg Baráth Ernő és Mergancz Sándor dandártábornokoknak a nagyon tartalmas napot.

3.jpg

Fotó: a szerző felvételei

Legfrissebb tartalom
Galériák
Hivatás című kiállítás
2018. január 19. 11:46 (4 db kép)
Gödöllőn jártak a palotaőrök
2018. január 11. 07:30 (4 db kép)
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában
2017. december 12. 15:38 (4 db kép)
Szurmay Sándor
2017. december 19. 09:13 (4 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek