MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2018. január 22. 08:07
Szerző: Faragó Fanny
Katonai attasék a Petőfi-laktanyában

A Magyarországra akkreditált véderő-, katonai- és légügyi attasék idén először az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és az MH Katonai Rendészeti Központ bázisára látogattak el.

1.jpg

Az idei év első alakulatlátogatásán a delegációt Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD parancsnoka és Mergancz Sándor dandártábornok, az MH KRK parancsnoka fogadta. Baráth Ernő dandártábornok prezentációjában a dandár szervezeti felépítéséről, feladatrendszeréről, nemzetközi szerepvállalásáról és jövőbeli terveiről beszélt. Az MH Katonai Rendészeti Központ történetéről és rendeltetéséről Mergancz Sándor dandártábornok tartott tájékoztatót a katonai attasék számára.

2.jpg

Ezt követően a laktanya alakulóterén a katonadiplomaták statikus bemutatón ismerhették meg az alakulatoknál rendszeresített fegyvertechnikai eszközöket és gépjárműveket. A laktanya sportpályáján az MH KRK Rendészeti Század katonái egy kutyás bemutató keretében mutatták meg, hogyan tudják segíteni munkájukat speciálisan képzett, négylábú társaik. A program végeztével Toma-Stefan Savu ezredes, a Budapesti Katonai Attasétestület doyenje köszönte meg Baráth Ernő és Mergancz Sándor dandártábornokoknak a nagyon tartalmas napot.

3.jpg

Fotó: a szerző felvételei

Legfrissebb tartalom
Galériák
Mikulásország a Stefánián
2018. december 11. 09:24 (22 db kép)
A Szent Korona menekítésére emlékeztek Vas megyében
2018. december 10. 11:21 (22 db kép)
”S aki egy vánkosra borulva nincsen egyedül az valóban nincs egyedül.”
2018. december 07. 12:08 (22 db kép)
Jóság síró vágya (Stefánia Irodalmi Kör)
2018. december 06. 10:33 (22 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek