MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2018. február 09. 09:13
Szerző: MH BHD
Hétvégi programajánló

II. Budai Farsangi Fánkfesztivál

2018.02.09 - 2018.02.11

 

Február 9-11. között már második alkalommal válogathatunk több mint 80 féle fánk között a Budai Farsangi Fánkfesztiválon, ahol a hagyományos finomságok mellett a különleges, újvonalas fánkokkal is tehetünk egy próbát. Más farsangi ételek mellett az italkínálat is gazdag lesz, hiszen a boroktól kezdve a pálinkákon át a koktélokig lesz mivel leöblítenünk az édességeket.

1.jpg

 

Budapesti Mangalica Fesztivál 2018

1054 Budapest, Szabadság tér

2018-ban már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Mangalica Fesztivált, ahol ezúttal is szigorúan ügyelnek majd a szervezők, hogy kizárólag minőségi termékeket vásárolhassunk, közvetlenül a tenyésztőktől és őstermelőktől. Az élelmiszereken kívül iparművészeti termékek közül is válogathatunk, de nem marad el az élőállat kiállítás sem, sőt élőzenei koncertek is várják majd az érdeklődőket.

2.jpg

 

Karnevál – Farsang Farka Fesztivál – Szentendre, Belváros, február 10-11. (ingyenes)

3.jpg

A Szentendrei Kulturális Központ idén második alkalommal rendezi meg a Szentendrei Karnevált. A télbúcsúztató-tavaszváró fesztivállal szeretnék felkelteni a várost téli álmából, kicsalogatni a helyieket és a város vonzáskörzetében élőket otthonaikból a szabadba. Február 10-én, szombaton 16 órától a Fő téren a Veronaki – Libabál című zenés gyerekműsorával lép fel, 16 órától a Parti Medve könyvesboltban a Holle anyó birodalma című könyvbemutatóval és kiállításmegnyitóval várnak benneteket. Vasárnap 15:30-tól Bognár Szilvia és zenekara: Titoktok című zenés műsorát hallgathatjátok meg a Fő téren, illetve 16 órától a szentendrei Pótkulcsban Balkán gyermektáncház lesz kakaó menüvel.

 

Busójárás – Mohács, február 8-13.

4.jpg

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába. Ilyenkor a város megtelik jelmezes-maszkos busókkal és egész nap zajlik a mulatság.

 

Farsangi forgatag a Vajdahunyadvárban – Városliget, Mezőgazdasági Múzeum, szombaton 10:00-18:00

5.jpg

A múzeum családi farsangján mindenkit szeretettel várnak fényvarázsló, napfénycsalogató, vidám programokkal! Folyamatosan egész nap neondiszkó, lámpakészítés, gyertyajóslás, középkori színpadi jelenetek, zsonglőrök, artisták lélegzetelállító mutatványai, népi játszóház, élményfal, közösségi szövet készítése, kézműves foglalkozások. Minden belépőjegy mellé forralt bor vagy tea jár a felnőtteknek és arcfestés a gyerekeknek. Félárú a belépő mindenkinek, akik jelmezben érkeznek.

 

Karnevál a Velencei Tónál

6.jpg

 

Állati farsang – Családi nap – Kassák Múzeum, Óbuda, Fő tér, szombaton 10:00

7.jpg

Zebrának öltözött krokodilok? Szárnyakat növesztő csimpánz? A februári családi napon az állatok jelmezbe bújva búcsúztatják a telet! A foglalkozás során mozgatható papírbábokat készíthettek Barna Orsolya és Csóka Heléna útmutatásával.12 órától Barna Orsolya képzőművész, antropológus tart tárlatvezetést a Kassák Múzeum állandó és időszaki kiállításaiban. Belépő: 600 Ft/fő, családi jegy: 1800 Ft.

 

 

Legfrissebb tartalom
Galériák
Hivatás című kiállítás
2018. január 19. 11:46 (4 db kép)
Gödöllőn jártak a palotaőrök
2018. január 11. 07:30 (4 db kép)
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában
2017. december 12. 15:38 (4 db kép)
Szurmay Sándor
2017. december 19. 09:13 (4 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek