MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2018. augusztus 15. 07:56
Szerző: MH BHD
Hétvégi programajánló

 Augusztus 20. Állami ünnep Budapest 2018

 1.jpg

Idén először három napos az augusztus 20-i rendezvénysorozat, ezért az eddigi legszínesebb és legélvezetesebb programok várnak! Magyarország zászlajának felvonása, a honvédtisztek avatása, az esti tűzijáték a Duna-parton, a Magyar Ízek Utcája és a Mesterségek Ünnepe elengedhetetlen program nemzeti ünnepünkön. Tűzijáték, koncertek, Ország tortája - bemutatjuk, mi vár augusztus 18-tól augusztus 20-ig Budapesten.

A programok részletesen:

  • A Magyar Ízek Utcáját idén is a Várkert Bazárnál találjátok, itt lehet majd megkóstolni az Szent István-napi kenyeret és az Ország Tortáját, ami idén a Komáromi Kisleány lett, Sztaracsek Ádám, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrászának alkotása.
  • A Várkert színpadon koncerteket is tartanak. 18-án fellép majd a Lóci játszik, a Mörk, a Jetlag, Antonia Vai, NB, Tom Stormy Trio feat Petrovna. 19-án a színpadon lesz az Anna and the Barbies, a Soulwave és az Alma zenekar. 20-án Palya Bea, Ferenczi György és a Rackajam, a Bagossy Brothers Company és az Emelet játszik.
  • Augusztus 17-20. között a Budavári Palotában rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. Több mint ezer kézműves mester jön el. Idén kiemelt téma a népi mesterségek egyik legősibb ága, a szövés és a fonás.
  • Augusztus 19-án este 7-től a Tankcsapda ad koncertet a Szent Gellért téren, de fellép a Zanzibár és az AWS is.
  • Augusztus 20-án fél kilenctől vonják fel ünnepélyes keretek között a magyar zászlót a Kossuth téren, és itt tartják a hagyományos tisztavatást, valamint beszédet mond Áder János köztársasági elnök. Ezután Szent István király tisztelete címmel ősbemutatót tartanak, amin fellép Miklósa Erika, valamint Szarka Tamás és a zenekara
  • Légi- és víziparádé a Dunán 20.-án: A Duna Országház előtti szakaszán fél tíztől nézhetitek majd meg a látványos bemutatót.
  • Szent Korona látogatás az Országházban. A parlament 20.-án déltől este hétig várja majd azokat, akik szívesen megnéznék a magyar koronát.
  • Ünnepi Szentmise és Szent Jobb körmenet 20.-án: A hagyományoknak megfelelően a menet délután 5-kor indul a Szent István Bazilika elől.
  • Tűzijáték a Duna-parton 20.-án: A tűzijáték pontban 21 órakor kezdődik. Idén több mint 21 ezer effektet lőnek majd fel. A szervezők szerint a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszról, valamint a Margit hídról lehet majd a legjobban látni a produkciót. A tűzijátékban megjelennek majd a nemzeti színek és az arany, a zenei aláfestést pedig Szarka Tamás egyik műve adja majd. Mint azt megírtuk, a zene már elkészült, és a fő attrakciót megelőzően a délelőtti ünnepségen is meg lehet majd hallgatni.

További információ: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/augusztus-20-i-programok/

 2.jpg

 Séta a budavári polgárvárosban

3.jpg

Az augusztusi sétán végigsétálhatunk az Úri, Fortuna és Táncsics Mihály utcákon, hogy a már sokszor látott barokk házakhoz lakóikon keresztül kerüljünk közelebb. A vári Kisbalta étterem vendéglőse szemeivel láthatjuk majd gróf Apponyi Albertet, a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosát, megtudhatjuk melyek voltak Sissi kedvenc süteményei, hogy kiket ábrázolnak a Szent István szobor talapzatának domborművei, megkeressük, hogy hol élt a luxusóráiról híres Louis Cartier és felesége, a vadászíró Széchenyi Zsigmond, hol állt Esterházy Pál herceg palotája a várban. Találkozó: 1014 Budapest, Bécsi kapu tér 2-4. 2018.08.18. 09:00 Jegyár: 1500 Ft.

 

 Mesterségek Ünnepe

4.jpg

Utánozhatatlan vásári forgatag Budán hatalmas népi játszótérrel, látványos színpadi programokkal. A 32. Mesterségek Ünnepére ezúttal is a világ minden tájáról érkeznek mesteremberek augusztus 17. és 20. között. Helyszín: Budai Vár.

 

3. Esti futás a Kis-Duna parton

5.jpg

Harmadik alkalommal rendezik meg az esti futást a Kis-Duna parton 2018. augusztus 17.-én este 9 órakor. Idén csatlakozik a BSI Csepeli Futónagyköveti csoport is. Helyszín: Kis-Duna part, 1212 Dunadűlő út, Budapest. A részvétel ingyenes.

 

Boot Up - StepCamp (Lépcsőzés)

6.jpg

168 lépcsőfokon, 1,5 órán át teheted magad próbára augusztus 18-án szombat reggel 9:45-kor, miközben javítod a szív-és a tüdő teljesítőképességedet. Helyszín: Kőműves lépcső, 1016 Budapest. A részvétel díjtalan.

 

 Ünnepi játékok

7.jpg

Ünnepi játékok minden család számára a II. János Pál pápa téri játszótéren augusztus 19-én vasárnap 10:00-13:00 óráig. Programok: Arcfestés, 5 próba vetélkedő (karikadobás, légfoci, 3 lábú futás, lengő teke, egyensúlyozás), kézműves foglalkozás, nemzeti színű virág készítés, zászló készítés, színezés, küzdelem a sárkánnyal – pinata. A program ingyenes!

Legfrissebb tartalom
Galériák
Sikeresen zárult az ÖMT kiképzés
2018. augusztus 09. 14:50 (21 db kép)
Mérföldkő a Mályi Honvédüdülő életében
2018. július 26. 14:05 (21 db kép)
Látogatás a Petőfi laktanyában
2018. július 13. 10:44 (21 db kép)
Önkéntes Műveleti Tartalékosok alapkiképzésének megnyitója
2018. július 11. 08:43 (21 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek