MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. szeptember 18. 15:43
Szerző: MH BHD
Hétvégi programajánló

Budaörsi vigasságok 2019.

1.jpg

A rendezvény összes programja ingyenesen látogatható!

 

Tudományok Fővárosa

2019.09.21. 10:00 - 22:00

2.jpg

Szeptember 21-én harmadik alkalommal rendezik meg a Tudományok Fővárosát, az ország leginspirálóbb ingyenes tudományos rendezvényét. Az eseményen részt vevők megfoghatják, kipróbálhatják az új technológiákat, robotokkal beszélgethetnek, drónokat „simogathatnak”, de megismerkedhetnek az AR és VR élménnyel is, portrét készíttethetnek egy robottal, naptávcsővel a Napba nézhetnek, megtekinthetik a jövő autóit, kipróbálhatnak egy szabadesésszimulátort, sőt akár egy valódi űrruhát is magukra ölthetnek. Az interaktív kiállítással párhuzamosan ismeretterjesztő előadások is lesznek olyan témákban, mint például az űrkutatás, robotika, gyógyszerkutatás. A 2019. évi Tudományok Fővárosa az egyik legnagyobb múltú és leginnovatívabb hazai tudományegyetem, az ELTE Lágymányosi Campusán kerül megrendezésre. https://www.tudomanyokfovarosa.hu/

 

Telekom Electronic Beats Festival - Lifestyle Market 2019

 3.jpg

Szeptember 19-21. között újra dübörög a  három napos elektronikus zenedömping a belvárosban. Külföldi DJ-élvonal, BP Underground filmpremier és az éjszakai életről való értekezések mellett a Lifestyle Market 2.0 várja a résztvevőket. A sikerre való tekintettel idén második alkalommal rendezik meg a Telekom Electronic Beats Festival kísérő eseményét, ahol a főszerep a ruháké, a designer termékeké, és a lemezeké lesz. Szeptember 21-én szombaton a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel téren, szabad ég alatt mutatják be különleges portfóliójukat híres magyar tervezők, ruhaboltok és kreatív projektek. https://www.facebook.com/events/421141265187684/ZSIRÁF,  1062 Budapest, Teréz körút 53.

 

IV. Erdővarázs Családi Nap

4.jpg

Szeptember 20-21-én zöld forgataggá változik a Szabadság tér – a belvárosba költöznek az ország erdői. Állami erdőgazdaságok mutatják be a magyar erdők értékeit, 15 tematikus sátorban lehet megismerkedni többek között az erdészek munkájával, a fák, bokrok terméseivel, a vadon élő állatokkal, az erdei kisvasutakkal, a legérdekesebb hazai túraútvonalakkal, a különböző fafajtákkal, különleges erdészeti gépekkel. Koncertek, bűvészműsor, bábosok, kézműves foglalkozások, vetélkedők, illetve játékos és ismeretterjesztő feladatok is színesítik a programot. 2019.09.20. 12:00 - 2019.09.21. 19:00.

 

Kőbányai víztároló medence - nyílt nap

5.jpg

A Kulturális Örökség Napja alkalmából 2019. szeptember 21-én ismét megnyílik a látogatók előtt a Kőbányai víztároló medence! A budapesti vízellátás építészeti és üzemeltetési szempontból egyaránt egyik legérdekesebb létesítménye reggel 9 órától délután 4 óráig tekinthető meg. A belépés díjtalan és nem szükséges hozzá regisztráció, azonban a látogatási feltételek betartása kiemelten fontos biztonsági szempontból.

 

A legszelídebb motorosok vonulnak a Hősök terén a hétvégén

6.jpg

Az idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését célzó rendezvény, az Európai Mobilitási Hét szeptember 16. és 22. között zajlik, idei témája pedig a gyaloglás és a nem motorizált közlekedés, míg mottója „Sétálj velünk!" lesz. Ennek a rendezvénynek a keretén belül várják szeretettel a családokat, szeptember 21-én szombaton a Hősök terén. A fél 9-kor kezdődő program elején átadják a kismotorokat, majd következnek rögtön a gyerekek kedvencei, a Kolompos együttes, Kovácsovics Fruzsina, majd Farkasházi Réka és a Tintanyúl.10 óra után 10 perccel kezdetét veszi a Legszelídebb Motorosok Felvonulása a Hősök tere-Andrássy út-Bajza utca útvonalon. A rendezvény és a felvonulás ideje alatt gólyalábasok, jelmezesek, arcfestés, játékállomások és rengeteg mókás program várja a családokat. A központi rendezvény mint minden évben idén is a lezárt Andrássy úton lesz szeptember 21-22-én. A járművek helyett a gyalogosoké lesz a főszerep: családi programokkal, játékokkal, gasztrosétánnyal és ingyenes koncertekkel várnak mindenkit!

 

IDÉN 120 ÉVES A TAVALY FELÚJÍTOTT BUDAFOK KOCSISZÍN

7.jpg

A tavalyi nyílt napot hatalmas érdeklődés övezte - nem csoda, hiszen az érdeklődők először tekinthették meg az új remízt. Idén is készülünk nosztalgia járművekkel, a közlekedési szakma rejtelmei iránt komolyabban érdeklődők számára pedig kis csoportos vezetett túrát – csarnoklátogatást is szervezünk majd a telephelyen. Budafok Kocsiszín, Budapest, XI. ker. Fehérvári út 247., Budapest, 1116.

 

Színházak Éjszakája 2019.

8.jpg

“Te mit viszel magaddal?” Ez a mottója az idei Színházak Éjszakájának, amely során 34 teátrum várja izgalmas, csak ezen az estén látogatható programjaira a karszalaggal rendelkező nézőket. 2019-ben a Magyar Dráma Napján, vagyis szeptember 21-én, szombaton futhatsz majd versenyt az idővel, és gyűjtheted be minél több színház eseményén az élményeket. Nyílt próbákra, kulisszajárásokra, színházi várossétákra, közönségtalálkozókra, interaktív élményekre, afterparty-ra mindenképpen lehet számítani - ezek most már kötelező elemei a színházi élményektől hangos estének. Honlap: www.szinhazakejszakaja.hu, https://www.jegy.hu/program/szinhazak-ejszakaja-2019-105696

 

V. Újbudai Egészség PART

9.jpg

A Feneketlen-tó partján immár hagyománnyá vált, hogy ősszel az egészségé a főszerep. Idén szeptember 22-én is számos program várja a családokat, melyek játékos formában az egészségtudatos életmód három legfontosabb területét mutatják be a látogatóknak. Kiemelt szerepet kap a sport, a táplálkozás és a lelki egyensúly. Feneketlen-tó, Kosztolányi Dezső tér, Budapest, 1118. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvVblcWm_BKgRu0ViTe4CPDq0UMOwNL1JrOADCKvV6Awjfnw/viewform

 

Kertvárosi Vigasságok 2019

10.jpg

A kertváros hétvégéje az Erzsébetligetben! Sztárfellépőkkel, finom falatokkal, kirakodóvásárral és vidámparkkal várjuk a családokat a XVI. kerület hagyományos őszi fesztiválján. Erzsébetligeti Színház, Hunyadvár utca 43/c, Budapest, 1165.

 

Szeptember 25-én nem várt Will Smith-koncert lesz a Bazilika előtti téren

11.jpg

A színész-énekessel tart hű zenei társa, DJ Jazzy Jeff is. A nagy hírt maga Will Smith jelentette be a Facebookon. Azt eddig is tudtuk, hogy Will Smith újra Budapestre jön, rövidesen mozikba kerülő és részben nálunk forgatott új filmje, a Gemini Man adja az apropót hozzá, azt viszont nem tudtuk, maximum mélyen, legbelül reméltük, hogy koncertet is ad, méghozzá zenei alkotótársa, DJ Jazzy Jeff társaságában. Mindezt maga Will Smith jelentette be egy Facebook-posztban.

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
175 éve született Puskás Tivadar
2019. szeptember 18. 15:41 (9 db kép)
A NATO születése
2019. szeptember 13. 09:52 (9 db kép)
Megmérettetés háromízben
2019. szeptember 16. 07:09 (9 db kép)
A legszebb magyar dalszövegek versben mondva
2019. szeptember 16. 07:23 (9 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek