MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. május 24. 11:58
Szerző: MH BHD
Hétvégi programajánló

bhd_2019_hm_gyereknap_a5.jpg

terzene_2019-3333.jpg

 

Életrevalók a mese világában – Mesefilmklub a BMK-ban 

1.jpg

A 2018-ban elindult, Életrevalók a mese világában című, különálló, családi sorozatunkat 2019-ben is folytatjuk, melynek célja, hogy a gyermekek a szülőkkel együtt mozizzanak, és a film után közösen dolgozzuk fel az élményt. A vetítések után állandó vendégünk, Milbik Zsuzsa gyermekpszichológus segít az élményfeldolgozásban. Következő mesénk: Bűbáj herceg és a nagy varázslat (2018) rendező: Ross Venokur. Havi egy szombaton a családi mesenézésé a főszerep, ahol a gyermek a szüleivel, apukájával, anyukájával közösen merülhet el a képzelet világában. A mese az ismeretátadás és a jó–rossz szembeállításának eszköze, ezért fontos, hogy beszéljünk az üzenetéről, mondanivalójáról. Bűbáj herceg és a nagy varázslat – kanadai családi animációs film (2017) 6 éven aluliak számára nem ajánlott Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik. Helyszín: Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55/A.). Ingyenes. http://www.bmknet.hu/bmk-klubok/8986-eletrevalok-a-mese-vilagaban

 

Nyitott szertárkapuk - Gyereknap a tűzoltóságokon

2.jpg

Gyereknapon ismét megnyílnak az ország tűzoltólaktanyái a legkisebb rajongók előtt. Az érdeklődő családok betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

2019. május 25-én, a hónap utolsó szombatján hatodik alkalommal nyílnak meg a legkisebb rajongók előtt az ország tűzoltólaktanyái. A katasztrófavédelmi gyermeknap alkalmából 10 és 16 óra között 105 hivatásos tűzoltó-parancsnokság, 48 katasztrófavédelmi őrs, 51 önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, 213 önkéntes tűzoltó egyesület és további hat egyéb szervezet várja a családokat, hogy a gyermekek testközelből is megismerhessék a szolgálatot adó tűzoltók hétköznapjait, bejárhassák a laktanyákat, felülhessenek a járművekre és kipróbálhassák a leglátványosabb tűzoltóeszközöket.

Helyszín: Budapesten több helyszín

Időpont: 2019. május 25. 10:00-tól 18:00-ig Ingyenes!

További információk: https://www.facebook.com/events/nyitott-szert%C3%A1rkapuk-2019/415387829012127/

 

Fitbalance Kids

 3.jpg

Több mint 50 sportprogrammal, látványos sportbemutatókkal, óriás akadálypályákkal, interaktív élményparkkal, koncertekkel, sportolókkal és sztárokkal várja a gyerekeket május 26-án a budapesti Orczy-parkban a Fitbalance Kids. A Fitbalance Kids önálló eseményként először várja a gyermekeket. A 3-18 éves fiataloknak szóló ingyenes rendezvény küldetése, hogy népszerűsítse a klasszikus és modern mozgásformákat, sportágakat, valamint az egészséges életmódot.

Május 26-án az Orczy-parkban óriás akadálypályák, interaktív élménypark, sportági bemutatók várják az érdeklődőket, és a klasszikus sportágak mellett extrém sportok is bemutatkoznak. Közönségtalálkozóra érkeznek Magyarország legkeményebb sportreality-je, az EXATLON Hungary sztárjai is, és bemutatót tart a világszerte ismert akrobatikuskosárlabda-csapat, a Lords of Gravity is. A sportprogramok mellett koncertek is várják a gyerekeket és szüleiket. Fellépnek a 2018-as X-faktor legnépszerűbb énekesei: a győztes USNK, valamint a döntős Stolen Beat. Színpadra lép Kasza Tibi, hazánk egyik legkedveltebb férfi előadója is. A kisebbeknek Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint Kovácsovics Fruzsina kínál kikapcsolódást. A fiatalok találkozhatnak a legkedveltebb internetes inlfuencerekkel, vloggerekkel is, például Bánki Benivel, Nagy Danival, Schobert Larával vagy LuckeY-val is. Bemutatkoznak a Mindennapok hősei is: többek között a rendőrség, a mentőszolgálat és a honvédség is jelen lesz a rendezvényen.

Helyszín: Budapest VIII. kerület, Orczy-park

Időpont: 2019. május 26. 9:00-19:00

Belépés: a rendezvény ingyenes, előzetes regisztráció sem szükséges.

További információk: https://fitbalance.hu/kids/fitbalance-kids

 

Nagy Sportágválasztó Budapesten

4.jpg

 

Szinte minden családban felmerül a kérdés: milyen sportágat válasszunk a gyereknek? Erre adhat hathatós segítséget a május 24-25-én megrendezésre kelülő Nagy Sportágválasztó, ahol több mint 100 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni. A rendezvényen olimpikonokkal, és élsportolókkal is találkozhatunk

A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is az eseménynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a megjelenő sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát. A Május 24-25 megrendezésre kerülő eseményen több mint 100 sportág mutatkozik be, így mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő mozgásformát. A Nagy Sportágválasztó célja egyrészt segítséget nyújtani azok számára, akik mozogni vágynak, de még nem találták meg az „igazit”, vagyis az adottságaikhoz és igényeikhez illő sportágat, amely valóban rendszeres mozgásra ösztönözné őket. A másik cél a kevésbé ismert sportágak népszerűsítése – különösen, hogy ezek között olyanok is szép számmal akadnak, amelyekben világszinten nagyszerű eredményekkel büszkélkedhetnek a magyarok.

Az esemény egyes helyszínein profik bemutatóit és nyílt edzéseket láthat majd a közönség, illetve a vállalkozó kedvűek belekóstolhatnak egy-egy számukra szimpatikus sportágba, edzők segítségével. Emellett lehetőség nyílik arra is, hogy a látogatók személyesen találkozzanak, és együtt sportoljanak ismert olimpikonokkal – így pedig némi extra motivációra is szert tehetnek.

Helyszín: Merkapt Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A A kétnapos rendezvény péntek délelőttje az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva. Pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké. Időpont: 2019. május 24 – 25.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet, ahol minden információ megtalálható az eseményről. További információk: www.sportagvalaszto.hu

   

Rendvédelmi gyermeknap a Szenes Iván téren

 5.jpg

Látványos rendvédelmi bemutatókkal és megannyi izgalmas programmal várja az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Rendvédelmi gyermeknap a látogatóit május 25-én, szombaton Józsefvárosban a Szenes Iván téren. A kerületünk önkormányzata által szervezett ingyenes, egész napos rendezvény az egész család számára kínál érdekesebbnél érdekesebb elfoglaltságot reggel 9-től délután 5 óráig.

A térre kilátogatók idén sem fognak unatkozni, a szervezők kitűnő, látványos programokkal készülnek: hagyományőrző lovas rendőrök mellett rendőrautókat és rendőrmotorokat lehet megcsodálni – ez utóbbiakra a bátrabbak fel is ülhetnek – és rendőrkutyákat is láthatnak majd munkavégzés közben. Emellett lesz KRESZ totó és ujjlenyomat-vétel, fegyver- és testpáncél-bemutató, valamint traffipaxos futás is, és a hivatásos tűzoltók azt is bemutatják, hogyan tudnak kiszabadítani egy baleset során autójában ragadt sofőrt. A kisebbek szórakozásáról pedig légvárak és felfújható játékok, valamint a Kispárna zenekar műsora gondoskodik majd.

Helyszín: Józsefváros, Szenes Iván tér

Időpont: 2019. május 25. 9.00 – 17.00

Ingyenes!

További információk: https://jozsefvaros.hu/program/313/iii-jozsefvarosi-rendvedelmi-nap

  

Családi Sportnap a Margitszigeten

6.jpg

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat keretében május 25-én, szombaton rendezik meg a Családi Sportnapot a város legszebb parkjában, a Margitszigeten

Az ingyenes esemény fókuszában a generációk összekötése áll, amelyet a szervezők a sport és a közös játék fontosságának hangsúlyozásával szeretnének elérni, megerősíteni. A cél, hogy minden résztvevő és minden család megtalálja a számára legmegfelelőbb mozgásformát, és azt a továbbiakban beépíthesse a mindennapokba. Ennek fényében számos olyan programmal találkozhatnak, amelyek minden korosztály számára szórakoztató, maradandó élményt nyújtanak.

Rengeteg rekreációs tevékenységet és különböző típusú mozgásformát, sportot próbálhat ki az, aki eljön szombaton; van, amit családdal, vagy csapatban, de akad olyan is, amiben egyénileg vehetnek részt. A Családi Sportnap lényege a csapatszellem és a generációk közös aktív és tartalmas időtöltése. Ezen a napon a gyerekek, szülők, nagyszülők, de akár a dédszülők is egy közös célért dolgoznak, miközben mindenki jól érzi magát és tesz az egészségéért, a fittségéért. Az aktív programok mellett számos zenei koncert, előadás és egészségügyi tanácsadás is elérhető lesz a rendezvényen. 

Az eseményt végig kíséri egy pontgyűjtő füzet, amelyben a családok és a barátok közösen gyűjthetnek pecséteket, amelyeket végül a helyszínen ajándéktárgyakra válthatnak be. 

Színpadi programok:

10:00-10:30 Reggeli torna Katus Attilával 10:30-10:50 Megnyitó 11:30-12:15 Major Eszter és barátai 12:30-13:00 Benji koncert (a Budapest Dal 2018 közönségdíjas) 13:00-13:30 Gravity Academy Extreme Sports Show 14:00-14:50 Bergengóc Zenegóc gyerekkoncert 15:00-15:20 Zumba 15:20-15:50 Mága Jennifer és Burai Krisztián koncert (a Budapest Dal 2019 nyertes) 17:00-18:00 Pápai Joci élő koncert

Helyszín: Margitsziget

Időpont: 2019. május 25., szombat, 10:00–18:00

Ingyenes!

További Információk: https://www.sportfovaros2019.hu/esemenyek/csaladi-sportnap/

 

Városligeti Gyereknap

7.jpg

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. A szervezőknek a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több tízezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük. A Gyermekmentő és a Főváros szponzorok bevonásával finanszírozza a gyermeknapi rendezvényt.

Kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetben. A kétnapos rendezvényen 45 helyszínen, 3 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.

Helyszín: 1146 Budapest, Városligeti körút

Időpont: 2019. május 25-26. 10.00-1800

Ingyenes!

További Információk: http://www.gyermekmento.hu/Tartalmak/Hirek/MEGUJUL-A-VAROSLIGETI-GYERMEKNAP-UJ-HELYSZINEKUJ-PROGRAMOK

 

Gyermeknap a Gyermekvasúton

8.jpg

 1. május 26-án vasárnap ismét színes gyermeknapi programokat kínálunk a gyerekeknek és családjuknak a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál.

Ezen a napon a 18. év alatti gyerekek a MÁV Zrt. ajándékaként díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton! A gőzmozdony vontatású nosztalgiavonatokra a zsúfoltság elkerülése érdekében a 18. év alatti gyerekeknek díjmentes részvételi jegyet kell váltani az utazás megkezdése előtt a pénztárban!

Színpadi programok:

 • 10:00 Köszöntő, kedvcsináló
 • 10:30 APACUKA Zenekar
 • 11:30 FÜLÖP TIBOR bűvész
 • 12:30 KOVÁCSOVICS FRUZSINA
 • 13:30 BUMBUM Zenekar gyermekkoncert
 • 14:30 FÜLÖP TIBOR bűvész
 • 15:00 ANIMAL CANNIBALS
 • 16:15 4M Dance Company táncbemutató
 • 17:00 BERECZKI ZOLTÁN Musical Show

A színpadi programok mellett számtalan lehetőséget biztosítunk a kicsik és nagyok szórakoztatására.

 • LGB és több más méretű terepasztal, vasútmodell bemutató több helyszínen a Gyermekvasút Vasútmodellező Szakköre és a Széchenyi Vasútmodellező Club részvételével
 • ÖKOBUSZ – Élő Mini-Világ Alapítvány környezetvédelmi oktató bemutatója
 • Piatnik játszósarok kipróbálható játékokkal (Speed cups, Bison, Quartex, Activity Irkafirka, Monstars, BrainStorm, Splatto, Jungolino, Rummikub twist)
 • kerti vasút és hajtánypálya az állomáson
 • tűzoltóautó
 • alkotóház és gyermekfoglalkoztató, arcfestés, családi játékok
 • ugrálóvár

A Gyermekvasúton a vonatok sűrített hétvégi menetrend szerint járnak, a megszokottnál hosszabb üzemidőben. A Gyermeknap alkalmából hosszabb szerelvényeket állítunk forgalomba, ettől függetlenül minden vonaton zsúfoltságra kell számítani!

A gőzvontatású nosztalgiavonat is menetrend szerint közlekedik. Ezekre a járatokra is érvényes a 18 éven aluliak gyermeknapi díjmentessége, de indulás előtt a pénztárban nekik díjmentes részvételi jegyet kell váltani – a zsúfoltság elkerülése érdekében!

Helyszín: Hűvösvölgy állomás

Időpont: 2019-05-26 Egész napos

Ingyenes!

További Információk: https://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/gyermeknap-a-gyermekvasuton-4/

 

BelFeszt - 13. Belvárosi Fesztivál

9.jpg

2007 óta nagy sikerrel tartja meg az V. Kerületi Önkormányzat a Belvárosi Fesztivált, mely Magyarország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja. A Belváros szívében, három helyszínen, igazi nyárindító ingyenes programok, különböző zenei stílusú koncertek várják a látogatókat! Az V. kerület tereit belakó, esemény idén is több színpaddal, öt helyszínre leosztva, a hazai könnyűzenei és világzenei élet jeles képviselőivel várja a látogatókat. A BelFeszt, ahogy azt már az elmúlt több mint egy évtizedben megszokhattuk, a 13. alkalommal is ingyenesen várja a nyárindító zenei és kulturális élményre vágyókat!

Helyszín: Budapest, belváros , Szabadság tér,  Erzsébet tér, Zrínyi utca, Vigadó tér, Belvárosi Piac Időpont: 2019. május 24. (péntek) 16:00 - 2019. május 26. (vasárnap) 22:00

Ingyenes!

További Információk: https://www.facebook.com/belfeszt/

Legfrissebb tartalom
Galériák
Csillag születik a Magyar Honvédségnél
2019. május 24. 09:35 (21 db kép)
Kányádi esttel folytatódott a Stefánia Irodalmi Kör
2019. május 14. 15:12 (21 db kép)
A katonazene legnagyobb rajongója
2019. május 13. 08:09 (21 db kép)
Élet a légimentők között
2019. május 13. 08:05 (21 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek