MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2018. március 12. 12:58
Szerző: Faragó Fanny
„Fúvószene nőkről nőknek”
Nőnapi koncert a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Helyőrségtámogató Parancsnokság Budapest Helyőrség Zenekar tartott nőnapi fúvószene-estet március 8-án este, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központ színháztermében.

1.jpg

Az MH BHD Budapest Helyőrség Zenekara - a nemzetközi nőnap alkalmából - vidám, szórakoztató műsorral készült. A hangversenyen olyan fúvószenekari művek csendülnek fel, amelyeket a zeneszerzők hölgyek számára komponáltak.

2.jpg

Az est „idegenvezetője”, Nagy Zsolt Gábor százados érdeklődésünkre elárulta: többször is előfordult már, hogy kisebb hangversenyeket tartottak a Magyar Honvédség laktanyáiban az állományokban dolgozó hölgyek tiszteletére, de ez az első alkalom, hogy a Stefánia Palota adott otthon a koncertnek. A zenekar állandó tagjait most is nyugdíjas önkéntes műveleti tartalékos katonák egészítették ki, így alkotva egy harminc főből álló formációt. A zenekar karmesterhelyettese hozzátette: igyekeztek olyan műsorszámokat összeválogatni, amelyek nők számára íródtak vagy hölgyekről szólnak.

3.jpg

A dallamok szerelmeseit a koncert az első felvonásban a komolyzene világába, míg a második részben a könnyedebb muzsika világába repítette. Az est folyamán - többek közt- hallható volt Giuseppe Verditől Aida bevonulási indulója, Georges Bizet Carmen operarészlete, valamint Strauss Tritsch-Tratsch-Polkája és Pustav Peter Cirkusz Galoppja, de felcsendültek könnyűzenei darabok is, mint például Ron Sebregts ABBA Goldja, Howard Ashman és Alan Menken Beauty and the Beast Medley-je, valamint a The Beatles Love című dala is.

4.jpg

A vastapssal zárult koncerten Nagy Zsolt Gábor százados mellett Baczkó István őrnagy vezényelt.

5.jpg

Fotó: a szerző felvételei

Legfrissebb tartalom
Galériák
Ünnepi állománygyűlést tartottak a híradók napja alkalmából
2018. szeptember 17. 12:17 (22 db kép)
Az év utolsó térzenéje
2018. szeptember 17. 08:18 (22 db kép)
Katonai alkotótábor Balatonakarattyán
2018. szeptember 17. 07:40 (22 db kép)
Új előadással jelentkezett a Magyar Hadtudományi Társaság
2018. szeptember 14. 09:42 (22 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek