MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. október 03. 13:46
Szerző: MH BHD
Ez Afrika! Budapesten

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ adott otthon az Afrikáért Alapítvány és több, Afrikával foglalkozó civil szervezet több mint 10 éve hagyománnyá vált családi napjának szeptember 29-én.

A Központ idén elindított „Nemzetek, kultúrák napja” programsorozatát folytatva – a missziós segítőtevékenység kiemelésével – adott helyet a rendezvénynek.

A főszervező Afrikáért Alapítvány rászoruló afrikai emberek, elsősorban gyermekek és nők számára nyújt oktatási, szociális és egészségügyi ellátást. Hidat építenek Európa és Afrika között a világméretű problémák leküzdésére, a szegénység és elmaradottság csökkentésére a népek közötti megértés és együttműködés jegyében. Magyarországon hozzájárulnak a társadalmi felelősségvállalásra, nyitottságra, humanitárius szellemiségre fogékony közösség megteremtéséhez.

kf_19_.jpg

Ezt az elgondolást erősítve és támogatva megszervezett „Afrika Napok” rendezvény új köntösben, ezúttal „Ez Afrika! Közösségi nap" néven több szervezet összefogásával várta az érdeklődőket. A szervezőknek sikerült egy igazán színes, látványos és autentikus rendezvénnyel elkápráztatni a látogatókat. Az izgalmas programokon Afrika világával, ínycsiklandó ízeivel és dallamaival ismerkedhettek meg a résztvevők. A gyermekek számára még nem hallott szavanna mesékkel, izgalmas-egzotikus játékokkal, ugrálóvárral és kézműves foglalkozással készültek. Mindemellett zenei és táncos produkciók, filmvetítések, hajfonás és hennafestés, gasztronómiai barangolás, vásár, festmény- és fotókiállítások, szakmai, illetve kulturális témájú előadások, élménybeszámolók és beszélgetések is voltak a nap folyamán. A rendezvényen fellépett például a Boggie Duó, a Malembe Afrodance és a Dubem K.

kf_13_.jpg

Az egész napos program rengeteg érdeklődőt vonzott.

Társszervezők: Afrika Másként, Taita Alapítvány, Közel Afrikához, Jane Goodall Intézet, Védegylet Egyesület, Utazz Afrikába Utazási Iroda

Fotó: Kresz Fruzsina

Kapcsolódó galéria
Ez Afrika! Budapesten
Ez Afrika! Budapesten / kf_24_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_18_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_14_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_21_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_23_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_17_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_19_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_22_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_4_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_11_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_9_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_7_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_2_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_10_.jpg
Ez Afrika! Budapesten / kf_13_.jpg
Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Kép-Zene-Vers
2020. január 15. 09:49 (8 db kép)
Karácsonyi ajándékcsomagot kaptak
2019. december 18. 13:36 (8 db kép)
Visszatekintettek
2019. december 16. 08:46 (8 db kép)
Gyakorlati vizsgával zárult a palotaőr felkészítés
2019. december 13. 10:17 (8 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek