MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2018. december 17. 10:20
Szerző: Kun-Orosz Adrienn
Évzáró állománygyűlés

2018. december 17-én, 14 órakor vette kezdetét az idei év utolsó állománygyűlése a budapesti Petőfi Sándor laktanyában.

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) évzáró állománygyűlése adventi hangulatban indult. Az esemény az adventi gyertyagyújtás után Jákob János dandártábornok, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat protestáns tábori püspökének beszédével kezdődött, amelyet Rácz István százados, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat római katolikus tábori lelkészének szavai követtek.

img_9423.jpg

Jákob dandártábornok ünnepi gondolatai között elhangzott egy költői kérdés: „Gondolkozzunk el azon, hogy mi hogyan készülünk Jézus születésének ünnepére! Mi az, aminek mi teret engedünk ebben a néhány napos készülésben még a szívünkben, a lelkünkben, a gondolatainkban?” Ezután Rácz százados tanulságos története hangzott el a szeretetről, a sikerről és a jólétről.

Ezután a rendezvény Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD dandárparancsnokának évzáró beszédével folytatódott. Baráth dandártábornok elmondta: „Ennek az állománygyűlésnek az a célja, hogy formálisan lezárjuk ezt az évet… Szerettem volna az állomány jelenlévő tagjainak és a jelenlevőkön keresztül a teljes állománynak köszönetet mondani.” A dandárparancsnok a 2018-as év eseményeinek fotóival a háttérben emlékezett az elmúlt évre. Zárásként őszinte hálával köszönte meg a lelkiismeretes munkát, amelyet a teljes állomány végzett ebben az évben. Hangsúlyozta: Ugyanezt a munkát, ugyanezt a hozzáállást, az erkölcsi tartást várja el a következő évben is.

img_9450.jpg

Ezt követően parancsok ismertetésére és elismerések átadására került sor. Az év katonái lettek: Fazekas Mihály őrnagy, az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont (MH HIRFK) Távközlési Főközpont parancsnok helyettese, Nagy Ernő főhadnagy, 32. Nemzeti Honvéd Díszegység (32. NHD) Honvéd Díszzászlóalj 2. Díszelgő Század megbízott századparancsnoka, Dankó Katalin zászlós, a Szállító Zászlóalj Logisztikai Század vezénylő zászlósa, Nagy Attila főtörzsőrmester, az MH HIRFK Híradó Informatikai Főközpont 2. Híradó Informatikai Központ Informatikai Alközpont informatikai zászlósa és Fóris Gyula szakaszvezető, a Támogató Zászlóalj raktárosa. Az év közalkalmazottja elismerést vehette át Horváth József főmunkatárs, a 32. NHD Logisztikai Biztosító Részleg Ruházati Javító Műhely műhelyvezetője.

img_9496.jpg

Elismerést kaptak többek között az év sportolói, a Honvéd Kadét Program kiemelkedő munkát teljesítő diákjai, illetve az iskolákat képviselő tanárok is. A rendezvény zenei mozzanatait az MH Központi Zenekar biztosította.

Fotó: Gramantik Zoltán

 

Kapcsolódó galéria
Évzáró állománygyűlés
Évzáró állománygyűlés / img_9538.jpg
Évzáró állománygyűlés / img_9524.jpg
Évzáró állománygyűlés / img_9529.jpg
Évzáró állománygyűlés / img_9440.jpg
Évzáró állománygyűlés / img_9427.jpg
Évzáró állománygyűlés / img_9450.jpg
Évzáró állománygyűlés / img_9436.jpg
Évzáró állománygyűlés / img_9423.jpg
Évzáró állománygyűlés / img_9454.jpg
Évzáró állománygyűlés / img_9401.jpg
Évzáró állománygyűlés / img_9394.jpg
Legfrissebb tartalom
Galériák
Elismerések átadása a júniusi dandársorakozón
2019. június 11. 12:29 (44 db kép)
Vezénylő zászlósi továbbképzést tartottak
2019. május 31. 11:32 (44 db kép)
Mediterrán életérzés
2019. május 30. 08:51 (44 db kép)
A honvédelemmel ismerkedtek a kicsik Pakson
2019. május 30. 08:32 (44 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek