MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2017. december 12. 15:36
Szerző: Kun-Orosz Adrienn
Tizenötmillióból egy

2017. december 20-án, 9 óra 30 perckor vette kezdetét az idei év utolsó állománygyűlése a Petőfi Sándor laktanyában.

lala2458.jpg

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (továbbiakban: MH BHD) évzáró állománygyűlése az advent hangulatában Jákob János dandártábornok, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat protestáns tábori püspökének a Zsoltárok könyve 130:5-re épült beszédével kezdődött, amelyet Rácz István százados, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat római katolikus tábori lelkészének könyörgése követett.

Az adventi gyertyagyújtás után a rendezvény Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD parancsnoka évzáró beszédével folytatódott. Baráth dandártábornok elmondta: „Az egész év során feladatról feladatra haladtunk, megállás nélkül. Talán ebben az ünnepi időszakban van lehetőség arra, hogy egymás felé forduljunk… Mi magunk vagyunk az ajándék egymás számára.” A parancsnok a 2017-es év fotóival tekintett vissza az elmúlt évre. Arra kérte a megjelenteket, hogy tolmácsolják köszönetét és elismerését az itt jelen nem lévőknek is egész éves munkájukért. Értékelését követően felkonferálta Kowalsky meg a Vega – Tizenötmillióból egy című videóklipjét. A kisfilm a magyar katonák életét, elhivatottságát és bátorságát segít megismertetni.

lala2511.jpg

Ezt követően elismerések átadására került sor. Az év katonái lettek: Vadon Krisztián őrnagy, az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont Országos Hálózatfelügyeleti Főközpont Rendszer Főügyelet parancsnoka,            Dobra Katalin százados, a Logisztikai Főnökség Hadtáp Részleg megbízott részlegvezetője, Garda Zoltán törzszászlós,    a Támogató Zászlóalj Parancsokság vezénylő zászlósa,      Bence Gábor főtörzsőrmester, a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység (32. NHD) Honvéd Díszzászlóalj 1. Díszelgő Század megbízott század vezénylő zászlósa, és Kiss Zoltán szakaszvezető,           a Támogató Zászlóalj raktárosa. Az év közalkalmazottja tárgyjutalmat vehetett át          Riskó Péter főtanácsos, a 32. NHD, Hegyőrségtámogató Parancsnokság Technikai Biztosító Részleg főtechnikusa.

lala2547.jpg

Elismerést kaptak többek között a Honvéd Kadét Program kiemelkedő munkát teljesítő diákjai, illetve az iskolákat képviselő tanárok is.

 

Fotó: Szabó Lajos zászlós

Kapcsolódó galéria
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában / lala2444.jpg
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában / lala2504.jpg
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában / lala2465.jpg
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában / lala2495.jpg
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában / lala2458.jpg
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában / lala2511.jpg
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában / lala2547.jpg
Évzáró állománygyűlés a Petőfi laktanyában / lala2561.jpg
Legfrissebb tartalom
Galériák
Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem - Oroszország
2018. november 13. 09:30 (4 db kép)
Operettgála a Stefánia Palotában
2018. november 13. 09:23 (4 db kép)
Belgrádban vettek részt megemlékezésen a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység katonái
2018. november 13. 07:31 (4 db kép)
Novemberi dandársorakozó a Petőfi laktanyában
2018. november 09. 11:36 (4 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek