MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. március 25. 08:21
Szerző: Kun-Orosz Adrienn
Egészségügyi állapotfelmérés

Az MH Egészségmegőrző Prémium Program keretében minden hónapban más laktanyában tart szűrővizsgálatot az MH Egészségügyi Központ. Márciusban a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál jártak.

img_1824.jpg

A 2013-ban – akkor kísérleti jelleggel – indult program célja a katonaállomány harcképességének fenntartása, a jó egészségi állapot megtartása és az egészségtudatosság fejlesztése.

A szűrővizsgálat során vérnyomásmérés, vércukor,- és összkoleszterin szint-, valamint a 40 év feletti férfiak körében prosztata-antigén (PSA) mérés történik az ujjbegyből vett vércseppből. Ezt egészíti ki – a testösszetételmérés és a stresszszint megállapítására – az EKG alapú „vicardio” vizsgálat. Az eredményeket azonnal értékeli egy prevenciós team, akik között sportorvos, testnevelő-személyi edző, dietetikus, gyógytornász-manuálterapeuta és egészségpszichológus is található.

„Az Egészségfejlesztési Osztály az elmúlt évek tapasztalatai alapján mára egy olyan, egyéni fókuszú intervenciós csomagot kínál, amely - előzetes regisztráció esetén - összesen 30 percet vesz igénybe és ami alapján a résztvevők egy egyénre szabott tanácsadást kapnak vizsgálati eredményeik alapján” – mondta el Dr. Sótér Andrea alezredes, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet osztályvezetője.

img_1868.jpg

A dandár Logisztikai Főnökségén szolgáló Bencsik Péter őrmester rendkívül hasznosnak tartja a programot: „A mai rohanó világban az embereknek egyáltalán nincs idejük az egészségügyi szűrésekre. Kivételes lehetőség, hogy ezt munkahelyei keretek közt tudtam megvalósítani.”

img_1888.jpg

További budapesti időpontok és helyszínek:

április 15-16. a HM Lehel úti objektuma

május 14-15. a HM Schweidel úti objektuma

szeptember 24-25. a HM Balaton utcai objektuma

október 9-10. Zrínyi Miklós laktanya

november 13-14. Irinyi János laktanya

 

Fotók: A szerző felvételei

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
175 éve született Puskás Tivadar
2019. szeptember 18. 15:41 (9 db kép)
A NATO születése
2019. szeptember 13. 09:52 (9 db kép)
Megmérettetés háromízben
2019. szeptember 16. 07:09 (9 db kép)
A legszebb magyar dalszövegek versben mondva
2019. szeptember 16. 07:23 (9 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek