MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2020. február 21. 11:31
Szerző: MH BHD
Dobogós helyezések a Szakácsolimpián

Ezüst- és bronzéremmel tértek haza a Magyar Honvédség katonaszakács válogatott tagjai a németországi Stuttgartban február 14-19. között megrendezett 25. Szakácsolimpiáról.

szakacsolimpia_13_.jpg

 

A rangos eseményre 800 egyéni kiállító, 31 nemzeti válogatott, 24 junior nemzeti válogatott, 28 közétkeztetési csapat, 85 gyümölcs- és zöldségszobrász érkezett a világ minden tájáról, hogy kiderüljön kik a legjobbak versenykategóriájukban. A gasztronómiai megmérettetés a nagy sikerű IKA Vendéglátó Ipari szakkiállítás része volt.

A Magyar Gasztronómiai Szövetség nemzeti, katonai, közétkeztetési, regionális csapatokkal és egyéni versenyzőkkel nevezett a nagyszabású eseményre. A Magyar Honvédség Katonaszakács csapata idén két kategóriában indult, szakmai felkészítésüket Balázs Gergő a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermének konyhafőnöke végezte. A csapat 1993 óta vesz részt nemzetközi versenyeken, ahonnan minden alkalommal éremmel vagy érmekkel térnek haza.

Az olimpia első napján a csapat a közétkeztetési kategóriában kezdte a megmérettetést. A szigorú szakmai és egészségügyi előírások betartásával, a zsüri folyamatos felügyelete mellett 120 személy részére készítette el és tálalta a vendégeket csalogató ínyencségeket, amelyet bronzéremmel díjaztak. Az egynapos pihenő után következett a hidegkonyhai bemutató, amely nagy szakértelmet, komoly erőfeszítést és odafigyelést kívánt a csapat tagjaitól. A kiemelkedő szakmai munkának meg lett az eredménye az esti díjátadó ünnepségen a zsűri ezüstéremmel díjazta a csapat fogásait.

szakacsolimpia_12_.jpg

A versenyen a csapat több éves, folyamatosan fejlődő szakmai munkáját ismerték el a bírák, amely hatalmas megtiszteltetésnek számít. Hazatérve kiértékelik a szerzett tapasztalatokat, valamint a zsűri tanácsait, márciustól pedig folytatják a munkájukat. Jövőbeni terveik között szerepel, hogy 2022-ben a Szakács Világbajnokságon is dobogós helyezést érjenek el.

A 25. Szakácsolimpiai magyar csapat tagja volt Sümegi Zoltán százados, csapatvezető; Balázs Gergő csapatkapitány; Kontra József szakaszvezető; Gulyás Károly főtanácsos; Domonkos Marcell; Rózsa Mária; Lukács Péter; Horváth Tibor; Juhász László és Lehóczki Róbert.

Fotó: Csárdás Ferenc

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Önkéntes Műveleti Tartalékosok bevonulása
2020. június 16. 11:17 (7 db kép)
Szolgálati kutyák kiképzésen
2020. június 12. 07:26 (7 db kép)
Sátortelepítések
2020. június 02. 09:39 (7 db kép)
Lövészet Püspökszilágyon
2020. június 02. 09:16 (7 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek