MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. május 08. 14:16
Szerző: Faludi Miklós ftőrm.
Diákkonferencia a Közszolgálati Egyetemen

A napokban tartották az V. Tudományos diákkonferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében, amelyen öt iskola összesen 127 diákja vett részt.

A diákok és az őket kísérő pedagógusok a Honvéd Kadét Programban részt vevő budapesti szakgimnáziumokból érkeztek. Egy-egy osztály képviselte az Egressy Gábor Műszaki Szakgimnáziumot, a Than Károly Szakgimnáziumot, a Varga Márton Szakgimnáziumot, a II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziumot és a Puskás Tivadar Távközlési Technikumot.

Az eseményt Dr. Szászi Gábor ezredes, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar oktatási dékánhelyettese nyitotta meg, majd bemutatta az egyetem felépítését, működését, felvételi rendszerét az érdeklődő hallgatóságnak. A folytatásban Dr. Ráth Tamás ezredes, az egykori Technológiai Hivatal volt főigazgatója, a Védelmi Információs Központ Alapítvány kuratóriumának tagja tartott előadást a magyar katonai kutatás-fejlesztési feladatokról és a haditechnika magyar vonatkozású újításairól.

3.jpg

Az előadások után elismerések átadása következett. A Védelmi Információs Központ Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány (VIK) támogatásával ötödik éve ítélik oda „Az év kadétja” serleget a legeredményesebb pályázónak. Minden tanév végén a végzős honvéd kadétok pályázatot nyújthatnak be eredményeik és céljaik megjelölésével. A 2018/19-es tanévben Dr. Strommer József ny. ezredes kuratóriumi elnök és a bíráló bizottság hét pályázatot ismert el oklevéllel. A díjazottak Berényi Boglárka, Bíró Ádám, Kerekes Henrietta, Liktor László, Mákos Dániel, Rein Lehel és Vári-Nagy Zalán voltak. Az év kadétja 2019-ben Liktor László, a II. Rákóczi Ferenc Szakgimnázium tanulója lett. A díjakat a VIK kuratóriumának tagja Dr. Muhoray Árpád ny. vezérőrnagy adta át.

2.jpg

Ezután a jelenlévő diákok öt foglalkozási helyből álló haditechnikai bemutatón vettek részt, ahol kézbe vehették a Magyar Honvédség kötelékében rendszeresített egyéni lőfegyvereket, beülhettek a BTR-80-as harcjárműbe, megtekinthették a T-72-es harckocsi szerkezeti felépítését és sok-sok kérdést tettek fel a foglalkozást vezető katonáknak. A hosszú nap végén a kadétok megújult motivációkkal távoztak egyetemről.

wp_20190502_11_18_33_pro_00000003_.jpg

Fotó: A szerző felvételei

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért
2020. május 20. 19:23 (19 db kép)
Vezénylő zászlósi látogatás az MH 5. Bocskai István Lövész Dandárnál
2020. május 20. 07:41 (19 db kép)
A katonazene napját ünnepelték
2020. április 29. 08:16 (19 db kép)
HKK virtuális tárlat- katonaolimpikonok
2020. április 20. 12:55 (19 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek