MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. május 07. 07:41
Szerző: Nyulas Szabolcs
Biztonság, honvédelem, haderő

A Budapesti Műszaki Szakképzési CentrumThan Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájában folytatódott a Biztonság, honvédelem, haderő című előadássorozat május 2-án, csütörtökön.

1.jpg

A két, 11. évfolyamos osztály számára megtartott előadáson Krajcár Dániel hadnagy, az MH Budapest Helyőrség Dandár honvéd díszzászlóaljának megbízott századparancsnok-helyettese mutatta be a saját pályáján keresztül a katonai hivatást, illetve a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot, míg Szabó Ádám Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója biztonságpolitikai összefüggésekről, Magyarország NATO-ban betöltött szerepéről beszélt.

A Roadshow kezdeményezője, civil együttműködője az ICDT, ők delegálják a civil előadókat, akik nemzetközi tanulmányok szakos hallgatók.

2.jpg

A sorozat egy tavalyi, ugyanebben a témában tartott nemzetközi konferencia nyomán indult el a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály szervezésében. Az akkori szimpózium ugyanis annyira sikeres volt a résztvevő egyetemisták körében, hogy a főosztály tizenöt felsőoktatási intézményben szervez eszmecserét a Magyar Honvédségről, valamint a Magyarországot érintő védelempolitikai aktualitásokról.

3.jpg

A roadshow április közepén kezdődött a Pécsi Tudományegyetemen, ezt követte a két fővárosi intézmény, ahol Peterson Márk hadnagy, az MH Anyagellátó Raktárbázis Logisztikai Századának szakaszparancsnoka tartott előadást, majd ezeket követte a Milton Friedman Egyetemen és a Corvinus Egyetemen. A mostani az idei tanév utolsó állomása volt, a roadshow szeptemberben folytatódik újabb tíz helyszínnel. A programsorozat elsődleges célja, hogy felkeltse az érdeklődést a honvédelem és egy biztonságos társadalom felépítésének ügye iránt.

4.jpg

Fotó: Tischler Zoltán

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért
2020. május 20. 19:23 (19 db kép)
Vezénylő zászlósi látogatás az MH 5. Bocskai István Lövész Dandárnál
2020. május 20. 07:41 (19 db kép)
A katonazene napját ünnepelték
2020. április 29. 08:16 (19 db kép)
Magyar űrhajózás 40
2020. május 26. 07:35 (19 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek