MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. február 20. 13:05
Szerző: Gramantik Zoltán
Bemutatkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

2019-ben is folytatódik az altisztek továbbképzése

Ebben az évben is folytatódik a 2016-ban – akkor még a Honvéd Vezérkar Főnökének intézkedése alapján – elindított Altiszt Fejlesztő Foglalkozás, melynek elsődleges célja a résztvevő állomány szakmai látókörének szélesítése. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) rendkívül szerteágazó feladatrendszeréből adódóan kiemelten fontos, hogy az altisztek olyan szakterületeket is megismerhessenek, valamint olyan információkra és tudásra is szert tehessenek, melyek – bár elsődlegesen nem a honvédelem kérdésköréhez tartoznak – a mindennapi tevékenység során jelentősen megkönnyíthetik a munkavégzést, illetve biztosíthatják annak sikerét. Ennek a lehetőségét teremti meg a negyedévente megrendezett foglalkozás.

img_1087_jav.jpg

Az idei első rendezvényt (melynek a tavaly felújított és átadott Gerzsabek Károly terem szolgált helyszínéül) a jelentésbeadást követően, Balázs Tibor törzszászlós, az MH BHD vezénylő zászlósa nyitotta meg. A megjelent altisztek ez alkalommal – többek között – a nemzetközileg is egyre hangsúlyosabbá váló jog- és érdekvédelem területével kapcsolatban is bővíthették ismereteiket, melyben az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (AJBH) nyújtott segítséget. Dr. Garamvári Miklós tartalékos ezredes, az AJBH főtitkára, valamint Dr. Somosi György, az AJBH Hatósági és Környezetvédelmi Főosztályának főosztályvezető-helyettese előadásaikkal bepillantást adtak az alapvető jogok kérdéskörébe, azok jelentőségébe, illetve bemutatták az AJBH felépítését és működését, valamint legfontosabb szakmai feladatait.

img_1090_jav.jpg

Bár első hallásra az előadás témája inkább érdekességnek tűnik, valójában szorosan kapcsolódik a résztvevők jelentős részének napi feladataihoz is, hiszen a Magyar Honvédség – így az MH BHD – vezénylő zászlósai maguk is az altiszti és a vezető állomány közti közvetítéssel, bizonyos értelemben egyfajta érdekvédelmet látnak el.

 

 

Fotók: A szerző felvételei

Kapcsolódó galéria
Bemutatkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala
Bemutatkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala / img_1087_jav.jpg
Bemutatkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala / img_1091_jav.jpg
Bemutatkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala / img_1072_jav.jpg
Bemutatkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala / img_1081_jav.jpg
Bemutatkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala / img_1090_jav.jpg
Bemutatkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala / img_1084_jav.jpg
Bemutatkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala / img_1078_jav.jpg
Legfrissebb tartalom
Galériák
Március 15-ei főpróbát tartottak a Dandár katonái
2019. március 18. 14:53 (14 db kép)
Ünnepi állománygyűlés
2019. március 14. 11:50 (14 db kép)
Nőnap a Stefánián
2019. március 13. 09:25 (14 db kép)
T. Szabó Magda kiállítás
2019. március 13. 09:14 (14 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek