MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2018. február 09. 10:55
Szerző: Takács Vivien
Az informatikai szolgálat napját ünnepelték

Neumann János halálának 61. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi állománygyűlést február 8-án, csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti objektumában.

01.jpg

Neumann János halálának évfordulója az informatikai szolgálat napja. A Lehel úti objektumában megtartott ünnepi állománygyűlésen felolvasták dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök közös köszöntőlevelét. „A korszerű katonai vezetés és hadviselés napjainkban már elképzelhetetlen hálózatba kapcsolt, széles körű szolgáltatásokat nyújtó számítógépek nélkül, melyek alapját képezik a katonai szervezetek tevékenységéhez szükséges nagy mennyiségű, naprakész információ gyűjtésének, nyilvántartásának, feldolgozásának és megjelenítésének” – állt a levélben. „Kiemelt cél, hogy a Magyar Honvédség híradó-informatikai és információvédelmi rendszere új képességek kialakításával folyamatosan lépést tartson a technológia fejlődésével, az egyre magasabb követelményekkel. Ez a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban markánsan megjelenik, amelynek fontos tényezője, hogy a Magyar Honvédség infokomunnikációs rendszereinek fejlesztése és kibervédelmének fokozása érdekében jelentős források kerülnek bevonásra” – írták.

A köszöntő gondolatok felolvasása után Kátai Dániel hadnagy, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) tisztjének ünnepi beszéde következett. Mint mondta, január 1-jén vezették be a Honvédelmi Minisztérium szervezeteinél az elektronikus iratkezelő rendszert, amelyet jelenleg közel ezerötszázan használnak, és a felhasználók köre folyamatosan bővül. A hadnagy megemlékezett Neumann János életútjáról, kiemelkedő munkásságáról, érdemeiről és eredményeiről is.

02.jpg

Az ünnepi gondolatok után Gerőfi Szilárd ezredes, a Honvéd Vezérkar Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség csoportfőnöke, Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD parancsnoka és Pristyák János ezredes, az MH HIRFK parancsnoka adott át elismeréseket.

A rendezvény az MH BHD Budapesti Helyőrség Zenekar klarinétkvartettjének ünnepi műsorával ért véget.

Fotó: Tischler Zoltán

Legfrissebb tartalom
Galériák
Kép-Zene-Vers
2019. január 18. 12:50 (11 db kép)
A magyar katonák egyik legnagyobb véráldozata
2019. január 14. 12:35 (11 db kép)
MH Parancsnokság megalakuló állománygyűlése
2019. január 11. 11:00 (11 db kép)
Őrzők, vigyázzatok a határra!
2019. január 11. 09:39 (11 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek