MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2018. december 20. 08:28
Szerző: Révész Béla
Árvák karácsonya

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban rendezte meg december 19-én a Honvédelmi Minisztérium a szolgálatteljesítés közben elhunytak árváinak karácsonyi ünnepségét. Az ajándékokat Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke adta át a gyerekeknek.

5.jpg

2002 óta rendezi meg a honvédelmi tárca az árvák karácsonyát, amelyre azokat a gyerekeket várják, akiknek valamelyik szülője a Magyar Honvédség katonájaként vesztette életét. A Minisztérium ilyenkor ajándékokkal, díszebéddel és ünnepi műsorral kedveskedik a vendégeknek. Az ünnepség különleges része a fenyőfadíszítés: a fát idén a gyerekek Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel és Korom Ferenc altábornaggyal, a Honvéd Vezérkar főnökével közösen öltöztették ünnepi díszbe.

3.jpg

A gyerekeket és a katonaözvegyeket köszöntve Benkő Tibor az adventi gyertyák, a karácsony és a szeretet párhuzamát hangsúlyozta. Mint mondta, az ünnep elsősorban a családról és a családtagok szeretetéről szól, de van, ahol egyetlen szülőnek, az édesanyának kell megadnia mindent. A honvédelmi miniszter rámutatott: az édesanyák képesek erre, hiszen szeretetükkel mindent pótolni tudnak. „Önöknek ott vannak a gyermekeik, s az a legfontosabb, hogy bennük megtalálják az örömöt, s tudjanak azoknak örülni, akik minden nap igénylik azt a törődést, figyelmet, odaadást, amelyet csak önök biztosíthatnak” – mondta Benkő Tibor az édesanyáknak. A tárcavezető kiemelte, hogy a szülők és a gyerekek – ahogyan eddig is – minden lehetséges segítséget megkapnak a minisztériumtól. „Önöknek tudniuk és érezniük kell, hogy a Magyar Honvédség közös, nagy családunk. Ebben a családban pedig ott kell lennie a megértésnek, a türelemnek, szeretetnek és segítőkészségnek.”

7.jpg

A tárca ezúttal is készült meglepetésműsorral a gyerekeknek. Idén Nemcsák Károly, valamint a Kaláka együttes ünnepi összeállítását láthatták a vendégek. Az áldást és a gyertyagyújtást megelőzően a karácsonyi ajándékokat Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke adták át a gyerekeknek.

A programhoz kapcsolódott az a makettkiállítás, amelynek megnyitóján a tárca vezetője is részt vett. A valósághű modelleket a gyerekek nem csak kézbe vehették, de ki is próbálhatták a nap folyamán.

2.jpg

Fotó: Rácz Tünde

Legfrissebb tartalom
Galériák
Elismerések átadása a júniusi dandársorakozón
2019. június 11. 12:29 (44 db kép)
Vezénylő zászlósi továbbképzést tartottak
2019. május 31. 11:32 (44 db kép)
Mediterrán életérzés
2019. május 30. 08:51 (44 db kép)
A honvédelemmel ismerkedtek a kicsik Pakson
2019. május 30. 08:32 (44 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek