MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2018. január 22. 08:00
Szerző: Takács Vivien
„Amint a képnek van tekintete, már ketten dolgozunk…”

Helischer Nikolett újabb remek kiállítása nyílt meg január 18-án a budapesti Petőfi Sándor laktanyában. Nikolett katona szeretett volna lenni, de az élet közbeszólt. Álmát nem adta fel, a festővásznon valósítja meg.

img_2134.jpg

A kiállítást Tósoki Anikó, a laktanya könyvtárjának előadója nyitotta meg, aki elmondta: Nikolettet a novemberi Stefánia Palotában lévő kiállításon ismerte meg. „Ezeknek a képeknek, amiket ő készít, itt, a laktanyában van a helyük” – mondta Anikó. Ezt követően bemutatta az alkotót, majd pedig Nikolettel közösen meséltek a képekről. „A festményeket, a grafikákat én mindig a szemmel kezdem. Amint érzem, hogy a képnek van tekintete, onnantól fogva már ketten vagyunk, ketten dolgozunk. Ekkor átültetem az én érzésemet a modellről a képbe, ezáltal kialakul egy egyfajta sajátos kisugárzás” – árult el egy apró részletet az alkotási folyamatából Nikolett.

„A tavaly novemberi és a mostani kiállítás is nagyon motivál és fantasztikus lehetőség számomra” – mondta érdeklődésükre óriási lelkesedéssel a fiatal alkotó. Hozzátette: most a célközönség egyenlő a művészeti programjával, azaz a katonákkal. Nikolett számára külön öröm, hogy mostani kiállítása „hazatalált”, és hogy szemtől szembe találkozhat katonákkal.

img_2194.jpg

Fontos kiemelni a katonákat, a rendőröket, a tűzoltókat és a mentősöket, hiszen ők ugyanolyan emberek, mint mi, de a hivatásukból adódóan többségük kockára teszi az életét értünk, segít rajtunk” – utalt ezzel a kiállítás címére, ami a „Hivatás” nevet viseli, és amely egyben a művészeti programjának fő iránya is. Következő kiállításának még nincs meg a pontos időpontja, de addig is nagy szeretettel várja azokat a katonákat, katonahölgyeket, akik szívesen modellt állnának Nikolettnek. A kiállítást február 1-jéig lehet megtekinteni.

img_2144.jpg

Fotó: Horniák Dóra

Kapcsolódó galéria
Hivatás című kiállítás
Hivatás című kiállítás / img_2138.jpg
Hivatás című kiállítás / img_2134.jpg
Hivatás című kiállítás / img_2194.jpg
Hivatás című kiállítás / img_2221.jpg
Legfrissebb tartalom
Galériák
Mikulásország a Stefánián
2018. december 11. 09:24 (22 db kép)
A Szent Korona menekítésére emlékeztek Vas megyében
2018. december 10. 11:21 (22 db kép)
”S aki egy vánkosra borulva nincsen egyedül az valóban nincs egyedül.”
2018. december 07. 12:08 (22 db kép)
Jóság síró vágya (Stefánia Irodalmi Kör)
2018. december 06. 10:33 (22 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek