MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. február 22. 10:32
Szerző: Kresz Fruzsina
A Petőfi laktanyába látogatott a Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak

Figyelemre méltó napot tölthettek a Petőfi laktanyában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak 28. tancsoportjának (KFSZTSZ-28) főtiszti hallgatói 2019. február 20-án.

kf_6_.jpg

A képzés a katonai felsővezetői beosztás ellátásához szükséges készségek, képességek elsajátítása mellett betekintést nyújt az alakulatok feladatrendszerébe, specifikációiba is. Az ilyen jellegű látogatások rendszeresen szerepelnek a tanfolyam oktatási tematikájában. A hallgatóknak Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) dandárparancsnoka, és Riczler Tamás ezredes, az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) központparancsnok-helyettese tartott előadást.

kf_9_.jpg

A látogatók megismerkedhettek az MH BHD megalakulásának történetével, szervezeti felépítésével, alaptevékenységével, feladatrendszerével. Dandártábornok úr részletesen bemutatta az alegységeik munkáját és erre vonatkozóan a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban rejlő potenciálra is kitért, amiben a fejlődés és a megújulás lehetőségét biztosítja hosszútávon. Ezt követően, Riczler ezredes előadása során bepillantást nyerhettek az MH KRK alaprendeltetéséből adódó tevékenységébe, illetve kiemelt feladatainak rendszerébe. Összegezte a megalakulásuk óta eltelt évek eredményeit, sikereit és beszélt az előttük álló időszak kihívásairól. A program részeként a CZ Scorpion Evo3 típusú géppisztolyokat is bemutatták a vendégeknek.

kf_4_.jpg

A nap végén Baráth dandártábornok a látogatás során készített közös csoportképet, illetve oklevelet és könyveket adott át a csoportnak.

Fotó: A szerző felvételei

 

 

Legfrissebb tartalom
Galériák
Csillag születik a Magyar Honvédségnél
2019. május 24. 09:35 (21 db kép)
Kányádi esttel folytatódott a Stefánia Irodalmi Kör
2019. május 14. 15:12 (21 db kép)
A katonazene legnagyobb rajongója
2019. május 13. 08:09 (21 db kép)
Élet a légimentők között
2019. május 13. 08:05 (21 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek