MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2020. február 12. 13:53
Szerző: Kun-Orosz Adrienn
A humanitarizmus jegyében

A Magyar Honvédség és a Katolikus Karitász közötti együttműködés elmúlt hat hónapjának áttekintése volt az egyik kiemelt célja a 2020. február 11-én, a Petőfi laktanyában megtartott megbeszélésnek.

img_1317.jpg.jpg

A Katolikus Karitász részéről Écsy Gábor országos igazgató és Zagyva Richárd igazgatóhelyettes, míg a dandár részéről Kiss Ferenc ezredes, az MH BHD törzsfőnöke és Ócsai Géza alezredes, az MH BHD 32. NHD törzsfőnöke vettek részt az eseményen.

img_1327.jpg.jpg

A találkozót Dr. Murinkó Attila ezredes vezette fel, majd Kiss ezredes a dandár bemutatásával, feladatrendszerével ismertette meg a vendégeket. Écsy Gábor tájékoztatásában kiemelte, hogy a Katolikus Karitász elégedett az együttműködés tartalmával és a tapasztalatok igen pozitívak. Számukra komoly támogatást jelent, hogy adományaik egy részét a honvédség által térítésmentesen bérbeadott használaton kívüli katonai ingatlanban gyűjthetik össze. „A jövőre vonatkozóan feltétlenül szeretnénk hosszabb távon igénybe venni a részünkre biztosított raktárat” – foglalta össze elképzeléseit az országos igazgató.

img_1342.jpg.jpg

A találkozó Ócsai alezredes az egység életéhez kapcsolódó történelmi ismertetőjével, a hagyományápolás látható jeleinek bemutatásával zárult. A közvetlen hangvételű találkozó keretet adott az eddigi tapasztalatok kölcsönös ismertetésére, valamint a levonható következtetések alapján a további lépésekre.

 

Fotó: Gramantik Zoltán

Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Önkéntes Műveleti Tartalékosok bevonulása
2020. június 16. 11:17 (7 db kép)
Szolgálati kutyák kiképzésen
2020. június 12. 07:26 (7 db kép)
Sátortelepítések
2020. június 02. 09:39 (7 db kép)
Lövészet Püspökszilágyon
2020. június 02. 09:16 (7 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek