MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. október 06. 08:32
Szerző: Gramantik Zoltán
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal

A Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskola 70 felsős diákja vett részt a dandárral közösen megrendezett járőrbajnokságon a püspökszilágyi lőtéren.

A honvédelmi nevelés, a fiatalok megismertetése a honvédség szervezetével, a haza vé-delmének fontosságával és szerepével kiemelt figyelmet élez a Magyar Honvédség és a Hon-védelmi Minisztérium részéről egyaránt. Egyre több iskola építi be valamilyen formában okta-tási programjába ezeket a gondolatokat és ismereteket a Katonasuli- és Honvéd Kadét prog-ramban való részvétellel. S bár ezek a képzési programok csak a középfokú intézmények szá-mára elérhetők, szerencsére egyre több általános iskola gondolja úgy, hogy valamilyen formá-ban szeretné közelebb hozni, a gyerekek számára érthetőbbé, megfoghatóbbá tenni a honvéd-ségi hivatást. Így van ezzel a Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskola is, melynek tantestülete évek óta együttműködik az MH BHD-val, s minden évben rendeznek honvédelmi napot, ahogyan most is.

img_0008.jpg

A program – a katonai „menetrendnek” megfelelően – eligazítással kezdődött, ahol a diákok megismerték a nap programját, a rájuk váró feladatokat és természetesen a szabályokat, melyeket katonai területen be kell tartaniuk. A feladatok között ugyan volt olyan is, ami a részt-vevők elméleti ismereteit tette próbára, alapvetően azonban az erőnlét és az ügyesség szerepe dominált, hiszen mégiscsak egy járőrverseny zajlott, ahol a feladatoknak igazodniuk kell a va-lós életben várható kihívásokhoz. Ennek megfelelően az elméleti kvíz mellett a fekvőtámaszok, autógumi cipelés, sebesült szállítás és gránátdobás területén is meg kellett felelniük az öt fős csapatoknak.

img_9986.jpg

A gyerekek láthatóan élvezték a szabadban töltött időt, az iskolapadban töltött napok után a diákoknak és a tanároknak is felüdülést jelentettek a szórakoztató feladatok. Ennek kö-szönhetően, az előző évekhez hasonlóan jó hangulatban telt a nap.

 

A képek a szerző felvételei

Kapcsolódó galéria
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal / img_9992.jpg
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal / img_9977.jpg
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal / img_9893.jpg
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal / img_0027.jpg
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal / img_9935.jpg
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal / img_0022.jpg
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal / img_0018.jpg
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal / img_9986.jpg
Honvédelmi nap járőrbajnoksággal / img_0008.jpg
Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Kép-Zene-Vers
2020. január 15. 09:49 (8 db kép)
Karácsonyi ajándékcsomagot kaptak
2019. december 18. 13:36 (8 db kép)
Visszatekintettek
2019. december 16. 08:46 (8 db kép)
Gyakorlati vizsgával zárult a palotaőr felkészítés
2019. december 13. 10:17 (8 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek