MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. március 04. 07:50
Szerző: Kresz Fruzsina
2019-es év biztonságpolitikai problémái

Dr. Kis-Benedek József nyugállományú ezredes a „2019-es év biztonságpolitikai problémái” című előadása során elemezte a témával kapcsolatban az idei évet érintő kérdéseket a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

kf_1_.jpg

A Pódium bárban tartott esemény ez alkalommal is sok érdeklődőt vonzott, ugyanis ez volt a „Missziós történetek” elnevezésű rendezvénysorozat idei első állomása. Az előadó kitért a jelenlegi nemzetközi kihívásokra, illetve azok hazánkat érintő hatásaira. Szólt a nagyhatalmak közti kapcsolatokról és a kereskedelmi háborúkról.

kf_2_.jpg

Előadásában globális megközelítéssel szemlélte a biztonságpolitikai kérdéseket, de rávilágított a regionális összefüggésekre is. Részletesen beszélt a nagyhatalmak külpolitikájáról és kiemelte, hogy a köztük lévő kapcsolatot és a mai világrendszert a rivalizálás jellemzi, amiről a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián is szó esett. Kifejtette véleményét és meglátásait – a Davosban megrendezett Világgazdasági Fórum kapcsán – az adatkezeléssel kapcsolatos visszaélésekről, a cyber támadások lehetőségéről, valamint felhívta a figyelmet a személyes adatok biztonságos kezelésének fontosságára, különösen az internetes felületeken.

kf_4_.jpg

Dr. Kis-Benedek József vetítéssel illusztrálta bemutatóját, melynek végén a résztvevők feltehették kérdéseiket, amiket nagy részletességgel igyekezett megválaszolni.

kf_6_.jpg

Fotó: A szerző felvételei

Legfrissebb tartalom
Galériák
Március 15-ei főpróbát tartottak a Dandár katonái
2019. március 18. 14:53 (14 db kép)
Ünnepi állománygyűlés
2019. március 14. 11:50 (14 db kép)
Nőnap a Stefánián
2019. március 13. 09:25 (14 db kép)
T. Szabó Magda kiállítás
2019. március 13. 09:14 (14 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek