MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
2019. június 24. 08:30
Szerző: Gramantik Zoltán
XII. Családi és nyílt nap

 Reggeli torna, tűzszerész robot, aerobic, különleges díszelgők, modern néptánc, T-72-es harckocsi. Csupán néhány dolog azok közül, melyekkel a Petőfi laktanyába látogatók találkozhattak az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) és az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) 12-ik alkalommal megrendezett családi- és nyílt napján.

Ahogyan eddig minden évben, úgy idén is megnyíltak a Petőfi laktanya kapui a családtagok, barátok és az érdeklődő civilek előtt. A látogatók reggel 9 órától vehették birtokba az MH BHD és az MH KRK központjának területét, a nap programja pedig – a honvédséghez méltón – reggeli tornával kezdődött, melyet az MH Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei hajtottak végre. Bár e tekintetben, kezdetben nem volt egészen bíztató a helyzet, ám végül az időjárásra sem lehetett panasz. Az eleinte esővel fenyegető felhők végül csak a párakapuknak nyújtottak segítséget, s időnként árnyékot és enyhülést hoztak az egyébként kimondottan meleg és napsütéses időben.

 img_9519.jpg

Bár a nap során lehetőség volt laktanyalátogatásra és más, a családoknak, főként pedig a gyerekeknek szóló programokon való részvételre is, az esemény központja egyértelműen az alakuló tér, illetve az ott felállított színpad körüli terület volt. A nap elején, mintegy a bemelegítő torna levezetéseként, a dinamikus bemutatóké volt a főszerep. Az MH KRK kutyás bemutatóját, melyben az igazoltatást és a lefegyverzés végrehajtását is bemutatták a járőrkutyákkal megerősített rendész katonák, a Különleges Díszelgő Csoport „produkciója” követte, ami a szokásokhoz híven ezúttal is nagy sikert aratott.

Ezután valamivel kevésbé katonásan folytatódott a program, az egészséges életmód és a sport jegyében – melyek a Magyar Honvédség katonáinak életében is fontos szerepet játszanak – Szentgyörgyi Rómeó tartott aerobic bemutatót, majd az egyenruhához visszatérve, de maradva a könnyedebb műfajnál, az MH Központi Zenekar „gyepshow”-ja, vagyis szakalaki bemutatója következett.

A délelőtt további részében fellépett Fehér Adrienn, a FittMóka, a Salsa Diabolica táncegyüttes, valamint kyokushin karate bemutatót is megtekinthetek az érdeklődők. Ebédidőben az Irigy Hónaljmirigy foglalta el a színpadot, akik egy közel egyórás programmal szórakoztatták az összegyűlteket. A színpadi programot a Fricska Táncegyüttes fergeteges előadása zárta, melyben bepillantást nyerhettünk a modern néptánc világába. Ez pedig, bizonyos szempontból nem is áll olyan távol a Honvédségtől és a katonáktól, hiszen mindkét esetben a hagyományok tisztelete és a klasszikus alapok keverednek a modern gondolkodással és technikával. A nap záró bemutatóját az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tartotta, akik a tűzszerész robotokkal és a robbanóanyag kereső kutyákkal ismertették meg az egybegyűlteket.

 img_9618.jpg

De természetesen nem csak a színpadon zajlottak a programok. A laktanya területét körbejárva lehetőség nyílt az MH BHD és az MH KRK haditechnikai eszközeinek és felszerelésének megismerésére. A Harminckettesek Baráti Köre idegenvezetést tarott a laktanyában, a Tűzoltóságnak köszönhetően pedig, aki kivárta a sort, közel negyven méteres magasságból is megcsodálhatta a laktanyát és környékét.

A Petőfi laktanya délután 15 órakor (a következő egy évre) végül bezárta kapuit, hogy hétfőtől ismét a megszokott ritmusban folytatódjanak a Dandár mindennapjai.

Kapcsolódó galéria
XII. Családi- és nyílt nap
XII. Családi- és nyílt nap / img_9686.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9635.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9528.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9958.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9895.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9931.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9942.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9879.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9889.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9875.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9825.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9826.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9816.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9841.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9814.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9790.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9587.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9794.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9781.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9723.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9618.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9592.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9582.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9538.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9519.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9596.jpg
XII. Családi- és nyílt nap / img_9573.jpg
Kövessen minket a közösségi médiában is

Facebook

Instagram
Legfrissebb tartalom
Galériák
Magyar-Mexikói Akvarell kiállítás
2019. november 18. 11:08 (13 db kép)
Lehet egy csillaggal több
2019. november 16. 11:51 (13 db kép)
Mostan színes tintákról álmodom
2019. november 13. 11:51 (13 db kép)
Díszalegységek vezénylő parancsnoki felkészítése
2019. november 13. 12:01 (13 db kép)
Szervezeti egységek
Partnerek